Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Леся Українка і Тарас Шевченко – класики української літератури

Поділіться цією сторінкою:

У кінці лютого - на початку березня Україна святкує дві визначні дати в історії національної культури: 25 лютого – 145 річницю від дня народження Лесі Українки, а 9 березня  –  202 роки від дня народження Тараса Шевченка.

Дві особистості, що своїм талантом і звитяжною працею підносили і звеличували дух українського народу у тяжкі для нього часи, коли територія Україна була розділена між двома імперіями.

Молодіжна бібліотека спільно з Ліцеєм податкової та рекламної справи №21 до 145-річчя від дня народження Лесі Українки провели культурно-освітній захід «Ні! Я жива, я буду вічно жити, бо в серці маю те, що не вмирає!».

Для учнів 6-7 класів  221-ої школи була представлена мультимедійна презентація «До 145-річчя від дня народження Лесі Українки». Сучасники вважали Лесю сильною особистістю, так Іван Франко називав її «єдиним мужчиною у нашім письменстві». Все життя поетеси було боротьбою з тяжкою недугою – туберкульозом кісток, але ні хвороба, ні важкі життєві випробування не зламали дух мужньої українки.

10 березня відбулась зустріч з учнями 165-ої школи, під час якої співробітники  читальної зали бібліотеки познайомили школярів з творчістю Шевченка як художника. У геніальній особі Великого Кобзаря поєднався могутній літературний талант з блискучою майстерністю обдарованого художника. Поетичних творів Тараса Григоровича до нашого часу збереглось близько 240, а живописних близько 1200.

Тарас Шевченко і Леся Українка є особистостями, чиї життя гідні подиву і захоплення.

На сайті бібліотеки читайте:

Тарас Шевченко – не «ФОРМАТ»  

Нові розвідки про життя та творчість Кобзаря

Моринці: Тарасовими стежками

«Тарас Шевченко – великий поет і художник України»

«Шевченко надихає». Поетичні читання в молодіжній

Додатково на нашому сайті  дивіться три частини відео:

«Тарас Шевченко – видатний український художник» (до 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря)

«До 145-річчя від дня народження Лесі Українки».

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ