Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

«Шевченко надихає». Поетичні читання в молодіжній

Поділіться цією сторінкою:

   9 березня Україна відзначала 201-річницю від Дня народження Великого Кобзаря. В цей день від шостої години ранку до опівночі на Національному радіо тривав марафон «Шевченко мобілізує» із читанням віршів поета представниками української політичної еліти, громадськими діячами, науковцями, військовими тощо.

МСМБ «Молода гвардія» підхопила естафету та 10 березня у приміщенні читальної зали бібліотеки відбувся літературно-музичний захід «Шевченко на всі віки», під час якого вірші класика української літератури читали вголос учні 8-А класу 165-ої школи.

Шановні гості бібліотеки: пані Ганна Старостенко, заступник Голови київської міської державної адміністрації з гуманітарних питань, та пані Діана Попова, директор Департаменту культури, продовжили чудову традицію зарубіжних бібліотек – читання видатними людьми вголос літературних творів. Пані Ганна Старостенко прочитала уривок з поеми «Кавказ» - одного з найяскравіших і найпристрасніших творів Тараса Шевченка, зауваживши його актуальність сьогодні, коли Україна переживає важкі часи, часи боротьби та надії. Натомість, пані Діана Попова обрала ліричний вірш: «Ну що б, здавалося, слова…».

З хвилюванням, але щиро і натхненно учні читали вірші Тараса Григоровича, які протягом десятиліть надихали борців за свободу і незалежність нашої країни.

Наприкінці зустрічі пані Діана Попова та пані Ганна Старостенко відзначили всіх читців, подарувавши їм книги.

Наступного дня наш поетичний марафон продовжили учні 9-А класу 221-ої школи.

Тарас Шевченко залишив помітний слід не лише в історії української і світової літератури, а й в історії образотворчого мистецтва, ставши основоположником напрямку критичного реалізму. Під час зустрічі учні з задоволенням переглянули відео презентацію картин Тараса Григоровича «Тарас Шевченко – видатний український художник» і ознайомились з експозицією «Тарасовими стежками», присвячену малій Батьківщині Великого Кобзаря, селу Моринці.

В ці святкові шевченківські дні, у затишній читальній залі нашої бібліотеки відвідувачі ніби поринають у таємничий і яскравий світ творчості Тараса Григоровича, яка за сучасних українських реалій актуальна як ніколи.
Його відвага, сила волі, безкомпромісність у боротьбі за визволення України з-під влади Російської імперії є прикладом справжнього патріотизму для майбутніх поколінь.

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ