Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

НАЗВЕМО БІБЛІОТЕКУ РАЗОМ!

Поділіться цією сторінкою:

Міська спеціалізована молодіжна бібліотека «Молода гвардія»

Чи перейменовувати бібліотеку?

Колектив Молодіжної бібліотеки сьогодні розглядає назву бібліотеки «Молода гвардія» як словосполучення, яке несе позитивну конотацію (асоціацію). Адже Молодіжна бібліотека відкрита для партнерства, цікавих та креативних ідей, підкоряє нові  Стратегії розвитку заради своїх користувачів, адже молодь України сьогодні – це наша гвардія, тобто передова частина нашого суспільства, яка буде відновлювати та оновлювати нашу країну після перемоги у війні з агресором – рф, що неспровоковано напала  на Україну, щоб знищити її націю, присвоїти її історію, землі, національні багатства та встановити свій рашистський режим.

Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки»  не містить прямих підстав про перейменування МСМБ «Молода гвардія».

Проте, ми допускаємо, що частина киян може сприймати словосполучення «Молода гвардія» з негативною конотацією, що асоціюється з радянськими назвами видавництв, піонерських таборів та юнацьких організацій минулого, двадцятого століття, комуністичною ідеологією за часів СРСР. Для того, щоб уникнути таких різновекторних тлумачень, щоб київська Міська спеціалізована молодіжна бібліотека була названа у відповідності до своєї спеціалізації, соціального призначення,  Стратегії розвитку, - колектив ініціює публічне обговорення та запускає опитування громади Києва з метою обрання найкращої назви, яка корелюється з її діяльністю. Ми надаємо свої пропозиції. Обирайте з варіантів або надавайте свої аргументовані та підкріплені фактами пропозиці . Голосуйте ТУТ або  lib@msmb.org.ua  з 16. 09  по 15.11. 2022.

Пропозиції до громадського обговорення

Повна назва

установи

Скорочена назва установи

Логотип

Емблема

Міська спеціалізована молодіжна бібліотека

Київська молодіжна бібліотека

Міська спеціалізована молодіжна бібліотека «Майстерня читання»

Київська молодіжна бібліотека «Майстерня читання»

  

Міська спеціалізована молодіжна бібліотека «Молода гвардія»

МСМБ «Молода гвардія»

 

ВАША ПРОПОЗИЦІЯ

Нам дуже важлива ваша думка.

Голосуйте ТУТ.

Історична довідка  

У 1922 році (рік уточнюється), в середній школі № 136 Залізничного району м. Києва за ініціативи майбутньої дружини видатного українського письменника Павла Григоровича Тичини Лідії Петрівни Папарук було створено шкільну бібліотеку. В 1926 році ця бібліотека перетворилася на самостійну окрему дитячу бібліотеку. В 1930 році їй було присвоєно ім’я Клима Ворошилова. Під час окупації Києва фашистами частину її фондів зібрано в приміщенні по вул. Толстого, 24, де бібліотека продовжувала працювати і після звільнення Києва від фашистів.

В 1962 році бібліотека була перейменована рішенням виконкому Київської міської Ради депутатів трудящих в бібліотеку для дітей і юнацтва імені «Молодої гвардії» Залізничного району міста Києва.

01 грудня 1975 року Київська міська Рада депутатів трудящих прийняла рішення «Про створення Центральної міської бібліотеки для юнацтва в м. Києві на базі бібліотеки для юнацтва ім. Молодої гвардії Залізничного району»

Міська юнацька бібліотека не справдила ідеологічних очікувань, а запрацювала завзято, не підкоряючись ідеологічним настановам. З дня її відкриття 10 травня 1976 р. за адресою вул. Льва Толстого, 49, постійно відбувалися цікаві зустрічі з видатними діячами політики, культури та мистецтв в дискусійному клубі «Еврика», здійснювалася професійна орієнтація в клубі «Орієнтир», сміливо піднімалися теми стосунків у клубі «Азбука для двох». Популярність бібліотеки зростала, досвід роботи з юнацтвом поширювався  в інших бібліотеках України (фото з архіву бібліотеки ).

Оновлення та розвиток Міської спеціалізованої молодіжної бібліотеки «Молода гвардія»

Зважаючи на надзвичайно великий культурно-інформаційний вплив центральної юнацької бібліотеки на молодіжне середовище міста та високий авторитет серед бібліотечних фахівців, в 1994 році бібліотеку було реорганізована в Міську спеціалізовану молодіжну бібліотеку «Молода гвардія» (скорочена назва МСМБ «Молода гвардія»). З цього часу свою молодіжну спеціалізацію колектив бібліотеки доводить найрізноманітнішими засобами: організовує цікаві зустрічі, просвітницькі заходи,  змістовне дозвілля; комплектує бібліотечний фонд відповідно до запитів та інтересів читачів.

Спостерігається яскрава соціальна спрямованість всього змісту роботи бібліотеки. Реалізуються нові програми, укладаються партнерські угоди, що розширює інформаційні можливості бібліотеки й допомагає творчій молоді в реалізації її задумів.

 В 2001 році в бібліотеці відкрито Центр публічного доступу до Інтернету. Згодом  сервіси МСМБ «Молода гвардія» стали доступними для користувачів 24 години на добу через віддалений доступ до Електронного каталогу бібліотеки на офіційному сайті www.msmb.org.ua. В 2010-х роках в усіх відділах та залах молодіжної бібліотеки запрацював  Wi-Fi, відділ мистецтв перетворено в молодіжну МЕДІАТЕКУ. Кількість користувачів МСМБ зросла з 10 тисяч до 15 тисяч.

Поєднання сучасних інформаційних технологій, та дружнього до користувачів бібліотечного середовища дає найкращий результат – бібліотека є ефективним інформаційно-бібліотечним та діловим центром підтримки розвитку громади і надання доступу до соціально значущої інформації. Сьогодні це активний осередок живого спілкування в бібліотеці, в соціальних мережах, креативний майданчик для молоді, що пропонує нові сучасні послуги.

Сайт бібліотеки - www.msmb.org.ua

Facebook - https://www.facebook.com/MSMBgKiev

Instagram - https://www.instagram.com/msmb.lib/

TikTok - https://www.tiktok.com/@msmb.biblioteka

YouTube - https://www.youtube.com/channel/UCHZMbjMtD04PXOmiSmRsD7w

Медіатека Library Art Blog - https://artlibraryblog.wordpress.com

Медіатека у Facebook - https://www.facebook.com/MediatekaMSMB

Pinterest - https://www.pinterest.com/ver0667/міська-молодіжна-бібліотека-молода-гвардія-мкиїв-м/

Slideshare - https://www.slideshare.net/mhvardiya

Twitter - https://twitter.com/ver288 )

Нам дуже важлива ваша думка.

Голосуйте ТУТ.

 

 

 

 

 

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ