Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Який вуз чекає саме вас?

Поділіться цією сторінкою:

Зацікавлених рейтингом вищих навчальних закладів пропонуємо звернути увагу і ознайомитися з дослідницькою роботою Київського міжнародного інституту соціології, який провів дослідницьку роботу при створенні рейтингу, використав думку представників 953 компаній-роботодавців (HR, або представників відділів кадрів), експертів-практиків і 1129 випускників вузів.

Таким чином вдалося виділити не тільки кращі вищі навчальні заклади серед 234 вітчизняних університетів ІІІ і ІV рівнів акредитації, але і визначити лідерів в п’яти напрямках – в бізнесі, праві, інформаційних технологій, інженерно-технічній сфері і архітектурі з будівництвом, - а також по чотирьом регіонам країни.
«Как создавался рейтинг Компас -2009», «Кореспондент», http://korrespondent.net/ukraine/

 

Проводився загальнонаціональний рейтинг, а також п’ять галузевих і чотири регіональні рейтинга. Лідерами національного рейтингу стали ВНЗ Києва, Донецька, Львова і Харкова.

Перше місце поділили між собою КПІ і Університет імені Т.Г. Шевченко
Рейтинги стали звичним інструментом оцінки діяльності вищих навчальних закладів. Третій рік поспіль кафедра ЮНЕСКО «Вища технічна освіта, прикладний системний аналіз та інформатика» проводить роботу з оцінювання рейтингів ВНЗ України в рамках проекту «Визначення рейтингів кращих 200 вищих навчальних закладів України» на основі підписаного меморандуму з Європейським центром з вищої освіти ЮНЕСКО-СЕПЕС.

Цього року вдосконалення методики відбувалося шляхом застосування додаткового експертного оцінювання якості науково-педагогічного потенціалу, якості навчання та стану інформаційних сайтів університетів. До групи експертів було залучено представників академічного співтовариства, фахівців високого рівня в галузі науки та освіти, міжнародних експертів.

У цьогорічному рейтингу в першу п’ятірку лідерів увійшли Київський національний університет імені Т.Шевченка, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут», Харківський національний університет імені В.Карамзіна, Національний медичний університет імені О.Богомольця, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут». Ці ВНЗ вирізняються потужним науково-педагогічним складом, більш ніж сторічними науковими школами, високою якістю підготовки кадрів, що беззастережно підтверджує ринок праці, значною кількістю магістерських програм, активною міжнародною діяльністю тощо.

Детальніше читайте у статті Олесі Леновицької «Університетські рейтинги за проектом ЮНЕСКО «Топ 200 Україна» в 2008 році» у номері «ДТ».
«Дзеркало тижня» №19 (747) 30 травня - 5 червня 2009
http://www.dt.ua/3000/3300/66331/

 

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ