Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Патріотичні видання Молодіжної до Дня Незалежності

Поділіться цією сторінкою:

31 рік Незалежності Україна зустрічає у війні. Цьогоріч військові не йтимуть парадним маршем Хрещатиком і Мрія не вітатиме з неба святково вбраний загал українців. Цей день буде таким як усі дні шестимісячного відстоювання Свободи і Суверенітету Держави – у кровопролитних боях на фронті, важких буднях волонтерів та людей, працюючих кожен на своєму місці. Лише більш пильною буде наша ППО, захищаючи країну в цей день.

Виставку до свята ми готували, мріючи про красу й силу України. Так і назвали «Живи, Україно, живи для краси, для сили, для правди, для волі», узявши ці рядки з вірша Олександра Олеся. Проте у розпал російсько-української війни звертаємося до інших слів поета з цього вірша:  «Стоять твої вірні сини навкруги з шаблями в руках на сторожі». Тому й доповнили плеяду національних діячів вкрапленнями сторінок з книг про найвидатніших постатей України, якими славиться наша тисячолітня історія боротьби за Незалежність.

Представляємо серію «Знамениті українці». Це вони дають уявлення про велич історії України. Найпочесніші постаті, які висвітлені в ній, дозволяють пишатися славним шляхом українців, ними не втомлюємося захоплюватися й донині. Книг цієї серії у фонді бібліотеки вже кілька десятків. 

Пишаємося виданням «Український пантеон» авторства Сергія Сегеди про славетних предків: міфічних воїнів, мудреців, жерців, державних, політичних і культурних діячів України від доби Київської Русі до кінця  XIX століття, та виданням «Українки в історії» (у трьох книгах), де знайшли розповіді про долю і творчість найвидатніших українок в історії держави.

Приємно поділитися з читачами статтею з однієї з книг «Українки в історії. Нові сторінки» про Людмилу Семикіну, видатну художницю, шістдесятницю, заслуженого художника України. Ще раз переживаємо історію про створення в плеяді митців Людмили Семикіної разом з Аллою Горською, Опанасом Заливахою, Галиною Севрук та Галиною Зубченко вітражу для Червоного корпусу Київського Університету ім. Т.Г. Шевченка, що був знищений радянськими цензорами.

Багато відомостей отримали про легендарну мисткиню також від її онуки, яка працює в нашій бібліотеці. Від неї отримали в дар бібліотеці каталог з авторським підписом Людмили Семикіної.

Чекаємо на вас у читальній залі для ознайомлення з книжковою виставкою, де ви зможете також погортати ілюстровані сторінки згаданих цінних видань.

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ