Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Незгасимий світоч свободи Української Державності

Поділіться цією сторінкою:

Важливою віхою в історії нашого народу, який впродовж багатьох століть відчайдушно боровся за свої землю, свободу і незалежність, стало ухвалення Верховною Радою закону про встановлення Дня Української Державності 28 липня у День Хрещення Київської Русі-України.

День Української Державності запроваджений на вшанування видатного державотворця Князя Володимира Великого, утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення та навзнаки протидії викривлення російської дезінформації про самобутність і самоідентифікацію українського народу як нації. На жаль, історія боротьби за незалежність продовжується. Вона пишеться зараз на фронтах російсько-української кровопролитної війни. Державність країни вкотре знову під загрозою ворожої навали свого споконвічного ворога.

На честь Свята ми підготували книжкову виставку «Українська державність. Етапи становлення», де, крім вже відомих читачам примірників, презентуємо нову книгу «Українська державність», якою до Свята поповнився наш бібліотечний фонд. Це ілюстроване видання є колективною працею зі збіркою 22 нарисів відомих українських правників, філологів, істориків права та церкви. Нариси присвячені ціннісним і теоретичним засадам української державності, її символам та атрибутам, витокам та етапам становлення і розвитку.

На виставці представлені книги про ключові моменти тисячолітньої історії становлення державності – від Князя Володимира Великого до сьогодення. Не оминули жодного з етапів державотворення – Галицько-Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава гетьмана Павла Скоропадського, Карпатська Україна, сучасна незалежна Україна.

Виставка оформлена в читальній залі бібліотеки.

Будемо раді вашій увазі до книг та зацікавленості у нашій творчій роботі.

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ