Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Стрім до Дня Соборності України з Анатолієм Баранніком

Поділіться цією сторінкою:

22 січня Україна відзначала 103-ю річницю проголошення Акту Злуки.

Вперше Незалежність України була проголошена 22 січня 1918 року IV Універсалом Української Центральної Ради. Вже за рік, 22 січня 1919 року, на Софійському майдані в Києві відбулася ще одна важлива подія – Українська Народна Республіка (УНР) і Західно-Українська Народна Республіка (ЗУНР) об’єдналися в одну державу.

Сьогодні українські військові, як і їхні попередники 100 років тому, так само відстоюють не лише Незалежність, а й Соборність України під час російсько-української війни. В лавах Збройних сил України за цілісність нашої держави борються вояки, що походять з усіх її куточків. Чергова річниця Соборності України є приводом нагадати про єдність і неподільність українських земель, що окуповані Крим, Донеччина та Луганщина – це Україна.

В читальній залі бібліотеки на честь свята була оформлена виставка “Соборна Україна: від ідеї до життя”, на якій представлено книги з даної тематики із фондів нашої бібліотеки.

Цю визначну дату в історії України ми обговорили з науковим співробітником Національного музею історії України Анатолієм Баранніком. Поспілкуватись про Акт злуки та про події, які передували підписанню цього важливого для української суверенності документу. Згадали й Організацію українських націоналістів, яка виникла на основі Української військової організації, сформованої ветеранами армії УНР та ЗУНР. Не забули й про радянський уряд та його тоталітарний режим тих часів. Більше інформації в відео.

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ