Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Новинки літературного життя в рубриці #бібліодайджест

Поділіться цією сторінкою:

Продовжуємо рубрику #бібліодайджест.

До переліку найкращих книжок 2022 року за версією польського часопису Książki увійшли 10 книжок, серед яких видання Оксани Забужко «Планета Полин». 

Стали відомі переможці «Молодої КороНації 2022». Список оприлюднили на Facebook-сторінці конкурсу.

Австрійський інженер Александр Вінербергер, який пропрацював на хімічних підприємствах СРСР, у 1933 році перебував у Харкові та зміг на фотокамеру Leica II зафіксувати трагедію Голодомору. Також Вінербергер написав спогади про побачене в Україні. До 27 листопада його унікальні знімки можна побачити на виставці «Leica, що бачила Голодомор» у Національному музеї Голодомору-геноциду. 

У Києві створили маршрут «Лінгвоцид», що розповідає про заборони української мови. Створили проєкт «Лінгвоцид», що складається з меморіалів, які розташовують у Києві та розповідають на них про утиски української мови на цих локаціях. 

Книжку Станіслава Асєєва «Світлий шлях: історія одного концтабору» видали польською. Про це повідомили на фейсбук-сторінці видавництва Wydawnictwo KEW. Польське видання матиме назву «Світлий шлях. Концтабір у Донецьку» (“Świetlana Droga. Obóz koncentracyjny w Doniecku”). Книжку переклав літературознавець, історик та перекладач Марцін Гачковський. 

У США вийшла збірка Voices of Freedom: Contemporary Writing From Ukraine, до якої увійшли перекладені англійською прозові та поетичні твори українських авторів. 

Журі літературної премії «Книга року ВВС-2022» визначило короткі списки претендентів. Їх оприлюднили на сайті «ВВС Україна».

Журі обирало фіналістів серед 38 видань, які увійшли до довгих списків Книги року ВВС-2022.

Щоб дізнатися про все це більше, дивіться випуск за посиланням.

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ