Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Новини літературного світу у рубриці #БібліоДайджест

Поділіться цією сторінкою:

Продовжуємо рубрику #бібліодайджест.

В Україні з’явилося нове видання для медійників «Медіамейкер»

Видання книги Оксани Забужко «Найдовша подорож» опублікували у Норвегії.

У своєму новому есеї «Найдовша подорож», написаному для західної публіки, Оксана Забужко розглядає витоки сьогоднішньої російсько-української війни у двох часових вимірах – тридцятилітньому і трьохсотлітьому, перемежовуючи їх власними спогадами про те, як необлічима сума людських воль здатна змінити хід історії.

Шеф-редактор журналу «Універсум» Олег Романчук став лавреатом премії імені В’ячеслава Чорновола за публіцистичну збірку воєнного часу «Не бійсь. Не зраджуй. Не мовчи».

Французька письменниця Брижіт Жіро стала лавреаткою однієї з найбільш престижних літературних нагород Франції – Гонкурівської премії.

Її відзначили за роман Vivre vite («Жити швидко»), у якому вона розповіла про смерть свого чоловіка, який загинув в аварії понад 20 років тому.

Однією з трьох лавреатів літературної премії Горнста Бінгеля стала українська письменниця Євгенія Бєлорусець.

На Прикарпатті енергетики обміняли макулатуру з російських книжок на дрон.

Працівники компанії «Прикарпаттяобленерго» здали понад 3 тони російських книжок у межах благодійної акції «Руська книга, здавайся!» .

Робота української ілюстраторки Тетяни Якунової перемогла в номінації “Exploration” (Дослідження) престижної премії для ілюстраторів World Illustration Awards 2022.

Українська книжкова поличка з’явилася у Медіатеці імені Жана Моне (Médiathèque Jean-Monnet) у французькому місті Буа-Коломб. 

«Українська книжкова поличка» реалізується спільно з МЗС України, Мінкультом, Українським інститутом книги у співпраці з Держкомітетом телебачення і радіомовлення України.

Щоб дізнатися про все це більше, дивіться випуск за посиланням

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ