Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Бібліодайджест – повідомляємо найважливіші новини з культурного фронту

Поділіться цією сторінкою:

На жаль, починати сьогоднішній дайджест доводиться з поганих новин. Макс Левін, відомий фотограф та документаліст, був убитий російськими окупантами. Макс Левін зник 13 березня у зоні бойових дій на Київщині. Його тіло знайшли 2 квітня. Сиротами залишились 4 неповнолітніх синів.

Журналіст працював у гарячих точках, зокрема документував вихід українських добровольців з Іловайська.

Вічна пам’ять!

У Німеччині видали роман українського письменника Валер’яна Підмогильного «Місто». Переклад вийшов у видавництві Guggolz Verlag. Валер’ян Підмогильний – представник покоління «Розстріляного відродження».

Видавництво BOOKCHEF повідомило, що призупиняє видання та продаж книг азербайджанського письменника Ельчина Сафарлі, через відсутність відповіді стосовно його позиції щодо військової агресії окупанта проти України.

Вірш Дарини Гладун, давнього друга нашої бібліотеки, потрапив до антології Ukraine In the work of international poets. Під обкладинкою об'єдналися поети з різних країн, а головна ідея антології - засудження війни проти України.   

Україна матиме власний стенд на Лондонському книжковому ярмарку, що відбудеться 5-7 квітня. Гасло України звучить так: «Війна росії з Україною – не вигадка, час діяти». Серед видавництв, що представлятимуть нашу країну, є добре знайомі нашим читачам «Критика», «Віват», «Якабу», «Комора», «Дух і літера», «Темпора», «Видавництво Старого Лева», «Книголав» та інші.

Українська бібліотечна асоціація повідомляє: станом на 13 березня від російської агресії постраждали щонайменше 9 бібліотек. Весь перелік можна переглянути на сайті УБА.

УБА та благодійний фонд «Бібліотечна країна» продовжують фіксувати факти пошкоджень українських бібліотек.

Також раніше на цьому тижні:

Американський журнал The New Yorker опублікував уривок оповідання українського письменника Артема Чапая зі збірки «The Ukraine». The Ukraine - це, на думку автора, пострадянська Україна. У книзі поєднані як і цілком реалістичні описи, так і повністю вигадані. Прочитати уривок можна за лінком.

Сергій Жадан потрапив під обстріл! Письменник повідомив про це 28 березня на власній сторінці. На щастя, ніхто не постраждав. Сергію, бережіть себе! Чим письменник займається під час війни, можна дізнатися із інтерв'ю.

 Історик Тімоті Снайдер доповнив аудіоверсію своєї книги «Про тиранію. Двадцять уроків XX століття» 20 новими розділами про російсько-українську війну. Весь прибуток від нового аудіовидання піде на гуманітарну допомогу.

 

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ