Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

«СВІЧЕЧКА БУКВИ "Ї"»

Поділіться цією сторінкою:

До Дня української писемности

«Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього» - це теза, що ніколи не втратить своєї актуальности, оскільки саме в історичній тяглості лежать відповіді на питання сьогодення та майбутнього; лежать не тільки відповіді, є там і причини і приховані істини, докопуючись до котрих бачиш світ по-новому й по-іншому. Знання минулого - це те, чого не вистачає українській нації навзагал, не вистачає усвідомлення того, що історично розвиток сусідніх країн, повторю: сусідніх, а не братніх; є лише дотичним до розвитку й становлення української нації. Побіжне уявлення про історію дарує відчуття власної меншовартости, а це те, з чим нам ще так довго і так сумлінно потрібно працювати. Найголовніше у цьому питанні - це виховання молодого покоління, що точно не народилось за часів радянського союзу, і потребує правдивої, щирої історії та мудрого україносердого напутника.

Приємно, що таким напутником для молоді може бути і молодіжна бібліотека. Працівники відділу мистецтв, оскільки День української писемности та мови був для них робочим, традиційно писали диктант, аби перевірити свої знання. А в читальній залі того ж тижня пройшов освітній захід «Свічечка букви "ї"» для учнів 6-го класу 21 школи. Юні читачі дізналися та пригадали цілу купу фактів з історії української мови та писемности. Говорили і про Нестора, і про літописи, і про абетку, і про форми письма. А потім весело провели час, змагаючись у словесних іграх.

Також читальна зала провела виставку до Дня української писемности та мови, до неї увійшли найцікавіші та найзмістовніші видання про історію письма, а також вражаючі твори українських письменників.

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ