Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

«Пізнавай, цінуй, бережи!»: як кожен може почати жити в стилі «еко» вже зараз

Поділіться цією сторінкою:

11 вересня з нагоди Міжнародного дня охорони озонового шару в читальній залі Молодіжної бібліотеки відбулась зустріч з екоактивісткою Юлією Лепехою, котра розповіла учням 7-А класу школи-партнера №165 про екологію повсякденного життя.

Ось декілька порад від Юлії, що допоможуть зробити світ навколо нас чистішим вже зараз:

Приємно, що діти цікавляться еко-свідомим способом життя - ставлять питання, чим відрізняються між собою різні види пластику і про екологічну косметику, нотують контакти пунктів збору сміття, а дехто вже зараз збирає макулатуру і знає, безмірне споживання лише накопичує непотрібні речі, що в кінцевому результаті опиняються на звалищах. Юля запросила всіх присутніх приєднатись до дуже корисної ініціативи - Всесвітнє прибирання! Цієї суботи, 15.09, приєднуйтесь до ініціативних груп у вашому районі та допоможіть зробити рідне місто чистішим!

До Дня охорони озонового шару ми також підготували пізнавальну книжкову виставку матеріалів з екології, а також невеликий стенд із предметами в стилі «еко» - дерев’яними іграшками, бамбуковою зубною щіткою, багаторазовим посудом та еко-сумками.

Міжнародний день охорони озонового шару відзначають щорічно 16 вересня. Проблемою появи вчені зацікавились ще у ХХ столітті. Озоновий шар захищає нас від шкідливого впливу ультрафіолетової сонячної радіації. Фреони (гази, що використовуються у холодильниках та аерозолях), продукти, що утворюються після польотів літаків та запусків ракет, азотисті речовини та окиси хлору з підприємств зменшують вміст озону у стратосфері, через що озоновий шар навколо нашої планети стає тоншим. Зменшення шкідливих викидів, в тому числі використання аерозолів у побуті, допоможе запобігти появі нових озонових дір.


 

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ