Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Бібліоланч з професійною мандрівницею: чому важливо ділитися досвідом подорожей?

Поділіться цією сторінкою:

З початком літа в нашій бібліотеці стартував новий формат подій - бібліоланчі з запрошеними спікерами, фахівцями з актуальних питань. Ну а що зараз хвилює кожного з нас? Звісно, організація літньої відпустки!

2 червня на перший бібліоланч ми запросили професійну мандрівницю та фахівця з туризму Євгенію Підгайну. Євгенія розповіла про найпопулярніші напрямки відпочинку українців та пояснила, як правильно підійти до організації відпустки: коли і з чого почати планування, на які моменти звернути увагу (умови, візи, документи), як обрати готель і де знайти реальні відгуки про нього та як не схибити з гарячими турами і не натрапити на туристичних аферистів. Навіть ті, хто вже не раз подорожував, отримали для себе багато корисної практичної інформації, адже наша спікерка не лише допомагає іншим підібрати найкращий варіант для відпочинку, але й сама дуже багато подорожує.

Декілька порад від Євгенії:

Коли ви обираєте туристичну агенцію, найкраще покладатись на «сарафанне радіо» - відгуки ваших друзів та знайомих, котрі вже користувалися її послугами.

Відгуки про готель, куди ви плануєте поїхати, найкраще подивитися в інтернеті, наприклад, сайтах Tripadvisor та Booking, адже їх залишають туристи, що дійсно там побували.

Гаряча путівка – це не завжди дешево, іноді агенції не розповідають про додаткові витрати, рахунок на які вам виставлять вже на місці відпочинку. Тому перед поїздкою потрібно все перевірити і уточнити.

Якщо ви плануєте відпочинок самостійно, якомога більше прочитайте про звичаї тієї країни, куди ви поїдете. В багатьох мусульманських країнах заборонено вживати алкоголь, а також існують вимоги щодо жіночого одягу – плечі та коліна не мають бути оголеними.

Не економте на страхуванні, особливо якщо плануєте активний відпочинок – сафарі, рафтінг або походи в гори. Якщо з вами щось станеться, витрати доведеться оплачувати самостійно.

Євгенія люб'язно відповіла на питання учасників та проконсультувала всіх бажаючих індивідуально вже під час кава-брейку. У підготовці до будь-якої подорожі найважливіше бути максимально поінформованим. Саме тому для тих, хто хоче самостійно розпланувати і організувати свою відпустку, ми підготували книжкову виставку путівників найпопулярнішими туристичними напрямками. Приходьте до читальної зали та готуйтесь до подорожей разом з бібліотекою!


 

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ