Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Українська мова: минуле і майбутнє

Поділіться цією сторінкою:

Для бібліотеки День української писемності та мови – незвичайне свято, адже з мовою та писемністю ми працюємо щодня. Святкування, звісно, відбулось і в МСМБ: співробітники та відвідувачі бібліотеки приєднались до всеукраїнської акції – радіодиктанту. Слухали, писали, робили помилки і вчилися на них. Напевне, кожен виніс з цієї акції певні знання про нашу мову.

А ці знання ні для кого зайвими не будуть, тому ми вирішили провести незвичайну бесіду-дискусію на цю тему.

Сьогодні мовне питання для українського суспільства є як ніколи актуальним. Наша мова все частіше стає жертвою пропаганди, її звинувачують у штучності чи називають діалектом російської.

Саме тому предметом дискусії ми обрали еволюцію української мови, показали шлях її розвитку. Адже якщо зазирнути до історії нашого народу, правда стає очевидною. Більше того, ця еволюція триває і зараз, тому колектив бібліотеки поставив собі питання: якою українська мова буде у майбутньому?

Говорили з тими, від кого це залежить – учнями десятого класу 165 школи. «Мені, хоч я викладаю математику, було цікаво побачити еволюцію української мови. Сподіваюсь, учні зрозуміють важливість своєї ролі у формуванні мови і зроблять відповідні висновки» - говорить класний керівник Анна Павлівна. І справді, розмова вийшла жвавою і насиченою – розглядаючи приклади середньовічного письма нам вдалося спростувати найгостріші міфи про українську мову, довести її самобутність. Школярі розшифровували тексти літописів, шукали знайомі слова і сміливо обговорювали побачене.

Незважаючи на дискусії, всі прийшли до спільного висновку: мова – це ідентифікатор нації, її серце. Під час бесіди з молоддю ми зрозуміли – у нашої мови, а отже і у нашої нації, світле майбутнє.

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ