Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Книжкові бесіди: рецепти лідерства та як «працює» мотиваційна література

Поділіться цією сторінкою:

20 жовтня у читальній залі Молодіжної бібліотеки відбулась чергова зустріч дискусійного клубу «Книжкові бесіди». Напрям дискусії – «Книги про лідерів і для лідерів», - було обрано невипадково, адже саме зараз наше суспільство як ніколи потребує нових лідерів – активних, цілеспрямованих, креативних, спроможних творити зміни.

Цього разу ми встигли обговорити рекордну кількість різних книг: і бізнес-літературу, і біографії відомих людей, і «вічну класику»…

Чи може література виховати лідера? Вердикт «Книжкових бесід» - може! Опра Вінфрі, відома телеведуча та володарка титулу «Найвпливовіша жінка» за версією журналу Forbes, неодноразово згадувала, що своїм успіхам завдячує саме читанню. Білл Гейтс читає щонайменше одну книгу на тиждень і регулярно радить книги у своєму блозі. Тож, уявити успішну людину, а тим більше того, хто очолює великий колектив дуже різних людей і спроможний вести його за собою, просто неможливо! Чому?

Щонайменше, саме читання допомагає розвинути навичку критичного мислення. Лідер повинен чітко оцінювати ситуацію та продумувати план дій на майбутнє. Лідер повинен не лише генерувати нові ідеї, але й відсіювати ті, котрі точно не спрацюють.

Художня література – це справжній арсенал психологічних портретів! Саме класичні твори допомагають навчитись краще розбиратись у мотивах людської поведінки або, іншими словами, розвивають емоційний інтелект, без якого керувати колективом неможливо.

Щодо мотиваційної літератури думки учасників дискусії розділилися. Проблема подібних книг – це «похибка того, хто вижив». Автори пишуть лише про «рецепти» успіху, котрі спрацювали. Але ми ніколи не дізнаємось про істинні причини цього успіху (можливо, мала місце випадковість) та про історії провалів багатьох інших, котрі чинили так само, але не змогли розпочати власну справу чи отримати підвищення на роботі.

Захід відбувся в рамках відзначення Європейського тижня місцевої демократії.

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ