Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

День студентів (Тетянин день)

Поділіться цією сторінкою:

 З історії свята

25 січня 1755 імператриця Єлизавета Петрівна підписала указ про заснування Московського університету. День підписання генерал-ад'ютант граф Іван Шувалов вибрав не випадково: таким чином, він зробив своєрідний подарунок на іменини своєї матері - Тетяні Петрівні. «Дарую тобі університет», – саме цю фразу, що стала потім крилатою, сказав граф, вітаючи найріднішу людину з днем ангела. Оскільки це відбулося в день святої Тетяни, то студенти й святкують «Тетянин день» як День студента. З тих пір Свята Тетяна вважається покровителькою студентів і педагогів.

До речі, саме стародавнє ім'я «Татіана» в перекладі з грецького означає «засновниця».

Спочатку це свято святкували лише в Москві і дуже пишно. Святкування складалося з двох частин: короткої офіційної церемонії в приміщенні університету і галасливого народного гуляння, участь у якому брала майже вся столиця.

Не дивлячись на те, що історія свята сягає своїми коріннями у далеке минуле, традиції святкування збереглися і до нашого часу. Студентська братія як влаштовувала пишні гуляння більше ста років тому, так і cьогодні полюбляє вшановувати своє свято галасливо і весело. До речі, в такий день квартальні навіть занадто нетверезих студентів не чіпали. А коли й наближалися, то віддавали честь та цікавились: «А чи не потребує пан студент допомоги?» А студент, як відомо, ніколи не прогавить шанс відпочити від навчального процесу, і, як каже народна мудрість, від нескінченного гуляння його може відволікти лише сесія.

З нагоди свята та в переддень зимової сесії ми підготували вам подарунок - найновіші підручники з усіх галузей знань! Приходьте до нашої бібліотеки, і ви знайдете у нас все, що вам необхідно, щоб скласти сесію на «Відмінно»!!!!

Познайомитись з книгами ви зможете тут:
http://www.msmb.org.ua/actions/exhibition/478/

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ