Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Читачі – читачам

Поділіться цією сторінкою:

Що робити на пляжі в спеку? Спати? Ні! Легка книжка з цікавими героями, їхніми пригодами, ну і звичайно ж з коханням…А може «жахливий» трилер, казкові пригоди? Вибір за вами! На запитання, як наші читачі будуть відпочивати влітку, вони відповіли: «Звісно читати!».

Ми звернулись до них за порадою, які з книжок краще читати  на дозвіллі, та і взагалі, яким, насамперед, повинно бути читання влітку? На нашу поштову скриньку користувачі абонементу надіслали  багато цікавих порад. 


Алла Гуріна радить прочитати книгу Дж. Роллінг про Гаррі Потера. Ось як вона говорить:
- Шановний читачу!
Хочу порадити тобі прочитати  влітку книги про Гаррі Поттера. Це чудовий захоплюючий світ пригод, в які поринаєш з головою. Ти й незчуєшся, як помандруєш загадковим світом чарів за Гаррі  та його друзями. Там вас чекають навчання у школі магії, складні стосунки з товаришами і боротьба з  могутнім ворогом... Але слова ні до чого у порівнянні з тим, які події відкриються перед твоєю уявою.
P.S. Якщо ти дивився фільм, то раджу ще й прочитати книжку. Там все набагато цікавіше і яскравіше. 
  


Читання влітку для тих, хто у  відпустці:
Детективні романи Елізабет Джордж для неквапливого приємного читання. В романі реалії англійского сучасного життя переплітаються з детективними пригодами . Головні герої належать до різних соціальних станів. Інспектор Лінлі - граф і суперінтендант, Барбара Хейверс  -  із робітничого середовища. Вони розвінчують всі стереотипи наших уявлень про  працівників Скотланд-Ярда. Дотепні діалоги в дусі справжнього витонченого англійського гумору -  все це викличе у  вас велике задоволення.
Такі поради від Софійки Карпової


-"Ни пенсом больше, ни пенсом меньше" Джеффри Арчера - четыре блестящих ума объединяются, чтобы вернуть деньги, которые вытянул мошенник в результате крупной финансовой аферы. Профессор оксфордского университета, талантливый доктор, владелец картинной галлереи и наследный граф решают наказать махинатора и вынудить его расстаться с миллионом долларов - ровно на такую сумму пострадали банковские счета героев. Герои ведут себя естественно - они не супермены, их  мучают страхи и сомнения, ведь задуманная ими афера  на грани закона, а преступного опыта ни у кого из них нет. Ходят слухи, что автор написал этот роман на основании собственного печального опыта, когда лишился значительной части своего состояния. Прочтите его!
Даша Гаврилко



  -"Нобелевский комитет" Андреаса Эшбаха - интереснейшие подробности закулисья назначения Нобелевской премии. События на  фоне разворачивающегося триллера по-шведски. Совершенно невероятная концовка ставит все с ног на голову.
Вадим Коржавин.


Поради жінкам!!
-Читач радить жінкам влітку прочитати книги Ізабели Сови. «Если бы Иоанна Хмелевская взялась за написание "Дневника Бриджит Джонс", то получились бы романы "Вкус свежей малины" и  "Терпкость вишни"»-так закликає до читання Оленка Міщенко.


- Роман про кохання і втрати – «Мосты округа Мэдисон»  американського автора Р.Д.Уоллера. Роман-бестселер, Такий роман пишуть тільки один раз у житті.
Оксана Бойко


Якщо у вас депресія, раджу читати Катерину Вільмонт. Книга «Мимолетности, или Подумаешь, бином Ньютона!» наповнена оптимізмом. ЇЇ проза вишукана, запальна і оптимістична. Головні герої її книги чоловіки і жінки, подружжя. – Читається книга з захопленням. 
Марина Вороніна


-А мені до вподоби книги Марії Матіос. Книга «Фуршет…» як гримуча суміш. В ній поєднується старосвітський дух національних традицій з прес-конференцією високого урядовця, кухня звичайної жінки із дикими законами сучасних «крутих», Інтернет із гуцульськими постолами. «Фуршет»… - це не кулінарні дослідження українських пристрастей, а сердечні справи і сердечні страви від Марії Матіос, яка стверджує, що життя коротке, щоб відмовляти і казати любові «ні» і не бути щасливим негайно.
Таня Приходько.


- Ще більше будете насолоджуватись смаком українського слова і українськими стравами від Марії Матіос , прочитавши книгу «Кулінарні фіглі». Це міні-енциклопедія сімейного життя самодостатньої жінки, яка знає, що сміх і смачна кухня уміють підтримати здоровий дух у тілі людини так само, як нехитрі знання неписаних законів і народних звичаїв, свого і чужого минулого. Проза заповнена здоровим гумором. Отже, беручи до рук «Кулінарні фіглі» не забудьте прихопити «слинявчик», бо від цього смачного і життєрадісного читання вам не раз тектиме слинка із підборіддя – і аж до пазухи. Ну й на здоров’я! Авторка запевняє, що усі подані в книзі рецепти – правдиві, недорогі і розраховані на щоденну сімейну кухню на відпочинку. Прочитайте і будете у захваті.
Таня Приходько.


Я захоплююсь жіночими романами про кохання, боротьбу жінки за свою щасливу і справжню любов. Мені сподобалась книга Луанн Райс «Судьбе вопреки». Героїня роману Лілі Меллоун повертається у своє рідне місто таємно як незнайомка. Обставини змусили її змінити ім’я і зовнішність, хоча дочка, яка на диво дуже схожа на матір, легко може видати утікачку. Що примусило цю жінку повернутися туди, де її давно вважають загиблою, чим стане для неї це фатальне повернення – дізнаєтесь, коли тільки—но зануритесь у захоплююче читання.
Віка Федін


Люблю читати про складні стосунки між людьми, захоплюючі гостросюжетні історії. Цим мені подобається Олег Рой. Герої роману «Амальгама щастя» сильні, вольові. Вони попадають у скрутні життєві обставини, на які немовби приречені, та переборюючи всі перешкоди, змінюють життя на краще. Бажаючи щастя своїй онучці Даші, бабуся залишила їй у спадок старовинне трюмо і маленький бузкового кольору конверт. Це стало приводом для чорних заздрощів у найближчих для неї людей. Її зраджують. Навколо одне вороже оточення. Єдине дзеркальне відображення розуміє і не зраджує її. А що ж приховується за ним? Прочитайте і дізнайтесь.
Ірина Мелешко.


Ексцентричні герої – моє захоплення! Детективні пригоди в книзі Кена Фоллетт «Ночь над водой» ні на мить не відірвуть від книги. Пролетить ніч у безсонні, бо захочеться якомога скоріше дізнатись про долю кожного героя, хто знаходиться у розкішному авіалайнері, що здійснює трансатлантичний переліт. На ньому тільки багаті і знамениті. Кожен з них приховує якісь таємниці. Але наближається катастрофа та як і якою ціною вони виживатимуть – напружено очікує читач до останніх сторінок. Несподівана розв’язка зворушує уяву.
Ігор Перельман


Любителям фантастики!
Найкращим задоволенням від читання на відпочинку може бути тільки фантастика. Магія, головні герої попадають в інші світи, на інші планети. Гумор. Пригоди. Куча ворогів. Демони і інші потусторонні сили,  люди, наділені надприродними фантастичними властивостями … Така дорога в маги в романі О.Глушановського «Дорога в маги».
Галя Брунь.


Наповнені суцільним сміхом книги Світлани Жданової «Поймать тень». Вірні друзі, закоханість – в результаті щасливе одруження. Химерні особи з магічним даром закоханих, а в придачу наречений і велике царство.
Галя Брунь.


Добре живеться, якщо життя – казка. Але у казки чим далі казкові події, тим жахливіше. Тому треба бути готовим рятувати прекрасну царівну, битися з демоном чи відправитись на диво-острів і подивитись на чарівну білку в кришталевому будиночку… Так запрошує у світ необмежених можливостей О.Санечкина у фантастичному романі «Почему нет в жизни счастья». До космічних фантастик належить «Ветер перемен» О.Первухіна. Тільки за допомогою фантастичних подій можливо перенестися в інші світи, в інше фізичне тіло і проснутись іншою людиною. Це в книзі-фентезі Е.Малинина «Проклятие Аримана». Такі книги читаються на одному диханні.
Вікторія Захарченко


Для тих, хто залишився у місті:
Валерій і Наталія Лапікури. "Інспектор і кофе .Київський детектив у стилі "ретро" - книги, які допоможуть відтворити в уяві зелений, тінистий, тихий Київ, яким він був ще 40 років тому. Головний герой книг - інспектор Сирота, який отримав університетську філософську освіту - великий знаток кави і людської психології дасть змогу подивитись на работу київського Кримінального розшуку під зовсім незвичним кутом зору.
Читач библіотеки  - Дарина Недозим


Вадим Панов в циклі "Анклави" розповість, навпаки, про можливе майбутнє мегаполісів. Реалії старої Європи після енергетичної кризи та ісламізації примусять як замислитися, так посміятися водночас.
Читач библіотеки - Дарина Недозим

Втомленим від спеки на допомогу охолоджуючі скандинавські детективи Стига Ларсона і роман Франца Шетцінга "Стая". 
Читач библіотеки  - Дарина Недозим


Мені сподобалась книжечка для малят від 2 до 102 років М. та С.Дяченків «Повітряні рибки», яку прочитала мені моя мама
,-розповіла маленька Оленка Чорнуха, якій 4 роки.
За дорученням Оленки розповіла її мама Т.В.Чорнуха

 

Поради юним читачам і тільки тим, які люблять читати:
Сьогодні популярна серед юних читачів книга Всеволода Нестайка «Тореадори з Васюківки».
Нерозлучні друзі Ява і Павлуша знають і  розмовляють багатьма мовами світу. Надзвичайні пригоди Робінзона Кукурузо та його вірного друга і однокласника Павлуші Завгороднього в школі, дома та на безлюдному острові поблизу села Васюківки – такі веселі пригоди захоплюють не тільки героїв, а і юних читачів. Багата пригодницько-гумористична книга нікого не залишить байдужим. Переконайтесь у цьому! Насолоди вам,наші юні читачі, від такої книги.
 
Вася Сушко.

 

Книжки – новинки для юних читачів!!
Знайомтесь з новим героєм – веселим лісовичком Лешиком, онуком старого лісовика Дима, що ревно оберігає ліс. Незважаючи на заборону діда щодо спілкування з людьми, Лешик потоваришував із хлопчиком Олексійком, який мріяв полетіти до зірок. На друзів чекають казкові пригоди. За допомогою чарівної люльки Дима разом із русалкою Веснянкою- Кнопкою та пролазливим лисом Антоном пустуни потрапили у некерований космічний корабель. Цікаво? То читайте книжечку Ю.Клюдіна «Сказка о Лешике и Лёшике, их подружке Веснушке-Кнопке и храбром лисе Антоне».

 


У 16 років Беньямін Лєберт, німецький письменник, написав роман «Крейзі», який одразу став національним бестселером у Німеччині, а у 2007 році був навіть екранізований.
Бенні – інвалід. У його житті головні вороги – дорослі. Його принижують за те, що він не такий, як усі. А от однолітки цього не помічають. Для них він – «крейзі»: прикольний, «крутий» пацан. Адже, попри нерухомі руку і ногу, він нормальний хлопець:-«Інваліди теж люди. Хоч трохи своєрідні»…


Різні історії з життя німецьких дітей яскраво відображені Паулем Мааром в книзі «Старша сестра, чужий брат». В оповіданнях описуються веселі та пізнавальні епізоди, які траплялися з дітьми. Матуся Якоба удруге виходить заміж, а хлопцеві ой як не хочеться мати зведеного брата. Проте з часом виявляється, що це не так уже й погано. У Барбари брата немає, але є дідусь, якого дівчинка страшенно любить. Та її дідусь, на жаль, страшенно хворий – і Барбара щиро сподівається, що старенькому скоро стане легше.


Автор багатьох книжок для дітей та підлітків Корнелія Функе в Чорнильній трилогії розкриває фантастичний світ, в який поринає читач разом з героями. Мегі любить читати книжки, як і її тато Мо. Але після загадкового зникнення її мами тато не читає їй уголос книжок. Так вони жили спокійним життям до того часу, поки не прийшов із попередженням до них якийсь незнайомець. Чомусь тепер вони повинні переховуватись і невідомо від кого. Невдовзі таємницю було розкрито та не без надзвичайних фантастичних пригод. Яких? Читайте книги К.Функе «Чорнильне серце»,  «Чорнильна смерть» і «Чорнильна кров»


Разом з героями книги Кірстен Бойє «Медлевінгери» попадаєш в казкову країну медлевінгерів. Ніс і Моа – медлевінгери. Їхній народ 500 років тому переїхав мешкати під землю і відтоді перервав усі стосунки з людьми. А тепер медлевінгери з’явились нагорі у пошуках Антака, хранителя історії, та Нісового батька Ведуча. Йоганнес не вірить власним очам, коли зустрічає двох крихітних діточок, що ледве сягають йому колін. Він опиняється у вирі пригод і не знає, кому йняти віри…
Читайте про це!

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ