Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Зміни в суспільстві – зміни в свідомості. (Літературні інтереси наших читачів)

Поділіться цією сторінкою:

Сьогоднішній читач – це молода освічена людина 20-35 років, яка потребує серйозної, інтелектуальної, філософсько-психологічної та духовної літератури.

Аналіз читацьких запитів останніх років дає можливість бачити динаміку розвитку українського молодого користувача бібліотек.

З початку нового тисячоліття на полицях нашої бібліотеки з’явились нечувані раніше напрями – езотерика, фен-шуй, теософія. Прихильникам детективного жанру запропонували психологічні трилери, шанувальникам мелодрами – історично-документальні новели та романи, потішили любителів фантастики нові молоді автори.

 

Найбільшим попитом в 2006 р. користувались автори езотеричної літератури: Р.Ошо, П.Коельо, А.Куатьє. З 2007 р. фонди поповнились психологично-релігійою тематикою (найяскравішими представниками напряму – В.Лєрмонтовим, Р.Шарма, В.Зеландом, А.Нових). 2008-2009 роки дали нові імена – Б.Вербер, Х.Муракамі, В.Сінельніков. Перлиною нашого фонду є нобелівські лауреати – О.Памук, Е.Єлінєк.

Ажіотаж викликали психологічно-інтелектуальні детективи Дена Брауна, Бориса Акуніна та Олега Роя. Виключно жіночі детективи Т.Устинової, Т.Поляковой та О.Мариніної відразу завоювали безліч прихільниць. Містично-історичний напрямок (який з’явився в 2007/08 рр.) схвилював читацький бомонд новими іменами: К.Невілл, Ч.Паллісер. Подарунком 2009 р. для читачів стали містичні трилери Дж. Роллінса та С.Майєр.
Психологічні драми (вже екранізовані ! ) С.Ахєрн, М.Леві, А.Гавальда навчають радіти кожному дню та сумлінно ставитися до себе та оточуючих, берегти свої почуття.

Не зважаючи на те, що вже другий рік немає фінансування, прихільники нашої бібліотеки дарують нові гарні книжки (дякуючі акції «Сучасний бестселер в подарунок бібліотеці»).

Докладніше про фонд відділу Абонементу можна дізнатися з нашого Електроного каталогу  та за тел. (044) 288-30-12, або за адресою: вул. Л.Толстого, 49

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ