Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

День Героїв України 2023

Поділіться цією сторінкою:

23 травня - день вшанування пам'яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність нашої тисячолітньої держави.

У ці травневі дні українці вшановують пам’ять тих, котрі боролися та вмирали за українську державу, які стали жертвами політичних репресій часів більшовицького режиму, були ув’язненими у концтаборах або заслані у далекі безлюдні землі. Згадуємо розстріляну інтелігенцію, закатованих патріотів. А також всіх, хто сьогодні тримає оборону України від російського окупанта, воює за свободу, демократію та європейські цінності.

Історія Дня Героїв. 

Рішення створити таку важливу подію було прийняте під час II Великого збору Організації українських націоналістів 1941 року. А дату обрали на честь видатного громадського діяча, командира збройних сил, ідеолога українського націоналізму Євгена Коновальця. 23 травня 1938 року в Ротердамі вибух бомби, підкладеної агентом НКВС, обірвав життя організатора українського націоналістичного руху, засновника та першго УВО та ОУН полковника Євгена Коновальця.

Також у травні віддали своє життя українські борців за свободу:

Українські герої – це прості люди, які стали до лав: руських дружин великого князя Святослава і короля Данила, козацьких полків Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Івана Виговського, Української Галицької Армії, Січових стрільців, Армії Української Народної Республіки Симона Петлюри, Організації Українських Націоналістів Євгена Коновальця і Степана Бандери, Української Повстанської Армії, членів визвольного руху. А також шестидесятники, активісти Небесної сотні, воїни АТО, військові ЗСУ...

Особливо важливим цей день став у повномасштабній російсько-українській війні за свободу України. Честь і слава тим, хто боронить нашу землю.

Це горде і водночас сумне свято. Це свято є символом непереможності української нації. Пам’ятаємо та вшановуємо всіх, хто загинув, захищаючи демократію, відстоюючи права і свободи українців.

Їх подвиги, приклади мужності, жертовності та вияву глибинної любові до власної країни назавжди залишаться в історії України.

Світла пам’ять нашим Героям! Нехай на нашу землю прийде мир і ми відродимо країну.

На сайті біібліотеки додатково див:

День Героїв! Вшанування борців за волю України!

«На спомин про Євгена Коновальця»

Український спротив: 50 років від «генерального погрому» українського шістдесятництва. Операція «Блок»

«Алла Горська. Незламна АЛЛА»

Ахілова п’ята російського флоту. Острів Зміїний.

Янголи війни

Кінний полк Чорних Запорожців. В полон не брали й самі не здавались...

Славетна історія Холодного Яру

Змієві вали. Зв'язок тисячоліть

20 лютого – День пам’яті Героїв Небесної Сотні

Історії справжніх героїв

«Левко Григорович Лук’яненко – справжній Герой України»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ