Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

З Днем Знань!

Поділіться цією сторінкою:

На носі – початок навчального року, а ти як завжди обіцяєш, що цього разу точно почнеш щось роботи, станеш відмінником, напишеш «курсач» не в останній день і всіляке подібне? Аби не вийшло так, як завжди, пропонуємо вивчити декілька правил успішного навчання.

Правило №1: ГРАФІК. Навчись контролювати свій час і забудь про слово «потім». Можемо порадити вибрати день для посиленої праці. В цей день потрібно готувати проекти, читати довгі книги на перед, писати реферати, тобто все, що працює на довгострокову перспективу. І краще за все нехай це буде будній день, не забирай в себе час на відпочинок! Всі інші будні дні працюй в звичайному режимі.

Правило №2: TIME LIMIT. Постав будильник на певний час, коли почнеш вчитись, і вибери момент, коли закінчиш з роботою. Це допоможе не відволікатись. Перед початком подумай про все, що маєш встигнути зробити і виділи на кожне завдання стільки хвилин, скільки потрібно. Не розтягуй робочий процес на довгий проміжок часу - швидко й ефективно.

Правило №3: “НІ!” СОЦ МЕРЕЖАМ. Спілкування з друзями може й почекати. Оскільки воно заважає концентрації і це неможливо: вчитись і спілкуватись одночасно. Ну серйозно, робиш ти такий вправи, а Дімон тобі надсилає новий трейлер «Джокера». І що? Ти дивишся, кайфуєш, потім треба обговорити, мабуть ще надіслати Жені, вона ж обожнює цього чудика, потім ще можна поговорити про Марвел і DC… Ніт! Вимикай сповіщення.

Правило №4: ЗАХОПЛЕННЯ. Неможливо зробити якісно те, що тобі не подобається. Намагайся знайти у кожній темі щось своє. Бо насправді нема нічого нецікавого у цьому світі. Якщо вважаєш, що не цікаво, значить об’єкт штампований і хтось зробив так, щоб у тебе склалось погане враження. От буває, що не хтось не любить математики, не любить всім серцем, а потім у віці 30-ти розуміє, що математика – то і є любов, бо вона – ще одна мова, котрою говорить Всесвіт. Отже кайфуй!

Правило №5: ГОБІ. В якийсь момент розумієш, до чого найбільше лежить душа. От наприклад Дімону найбільше подобається література. В такому разі потрібно не боятись найбільше часу й сил приділяти цьому предмету і давати собі додаткові завдання: до прикладу проаналізувати улюблену книгу, або дослідити якийсь історичний період з точки зору літератури.

Правило №6: МІСЦЕ РОБОТИ. Найкраще працювати у конкретно відведеному просторі, можеш мати робочий стіл, або кожного разу зручно розташовуватись на балконі. Якщо не зручно працювати вдома – то відкривай для себе коворкінги та кав’ярні. Шукай для себе місце, що буде максимально зручним. Нагадаємо, що таким місцем може стати читальна зала нашої молодіжної бібліотеки: тиша, спокій, багато книг, безкоштовний wi-fi та комп’ютери.

Правило № 7: ЩОДЕННИК. Веди щоденник справ. Якщо зручно все записувати в шкільному – будь-ласка. Якщо ні, то знайди такий блокнотик, який стане твоїм улюбленим, з найкрасивішою у світі ілюстрацією і приємними на дотик сторіночками. Записуй туди все, що маєш зробити й час, який собі даєш. Потім став «пташечку» біля завдання, котре виконав. До слова, такий щоденник ще й буде доказом того, що ти найцілеспрямованіша й найуспішніша в світі людина.

Правило № 8 В ГОЛОС. Ти нічого не запам’ятаєш, як не будеш вербалізувати свої думки. Доведено на власному досвіді. Ось тут настає час для спілкування з друзями й обговорень, знайди людей, котрим цікаво говорити про все на світі. У когось це можуть бути батьки (серйозно, так буває), у когось є такі друзі, котрим не тільки аби в Дотку порубатись, іноді можна обговорити на парі, або уроці. Головне – говорити, сказана інформація – зацементована інформація.

Сподіваємося, що цей «мануал» стане тобі в пригоді. And may the odds be ever in your favor!

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ