Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

З Днем Захисника України

Поділіться цією сторінкою:

Вітаємо наших читачів з нагоди Дня Захисника України. Вже шостий рік поспіль ми відзначаємо його саме 14 жовтня водночас із Днем Українського Козацтва і у день церковного свята Святої Богородиці.

Також з початку нульових 14 жовтня відзначали як день створення Української повстанської армії, в Києві та інших містах традиційно проводилися марші на підтримку визнання УПА на державному рівні. У всякому разі, вибір дати є достатньо вмотивованим, оскільки в українській традиції Покрова тісно пов’язується із ідеями захисту від ворогів: згідно літописів князь Ярослав Мудрий віддав Київ і всю Русь під покров Божої Матері. Церква Покрови Пресвятої Богородиці була головною на Запорізькій Січі, а 14 жовтня одним з найважливіших днів для козаків – тоді вони проводили свої ради, на яких вибирали нового гетьмана або кошового отамана.

Не забудьте в цей день подякувати бійцям та ветеранам війни на сході України. Радимо також подивитись шикарну підбірку фільмів про війну від українського кіно, що набирає обертів:

1. "Кіборги", режисер: Ахтем Саїтаблаєв

2. «Донбас», режисер: Сергій Лозниця

3. «Позивний Бандерас», режисер: Заза Буадзе

4. «Іловайськ», режисер: Іван Тимченко

5. «Сторожова Застава», режисер: Юрій Ковальов

Запрошуємо ознайомитися з літературою, присвяченою захисникам нашої держави. Цікаві книги, які детально розкривають історію походження та традиції святкування Дня захисника України є у фонді молодіжної бібліотеки.

Додатково див.:

День захисника України у Міській Молодіжній бібліотеці

Славні козацькі традиції актуальні і сьогодні

«Доти буде Україна, доки будуть козаки»

Захисники! Ви – гордість українського народу

Бесіда про захисників України в МСМБ

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ