Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Медіатека: сучасний простір для творчого розвитку.

Поділіться цією сторінкою:

Мистецтво - найпрекрасніший, найсуворіший, найрадісніший і благий символ одвічного, не підвладного розуму прагнення людини до добра, істини і досконалості. (Томас Манн)

РЕБРЕНДІНГ ВІДДІЛУ МИСТЕЦТВ. В рамках стратегічної програми розвитку «Молоді Києва – бібліотеку європейського рівня» відділ мистецтв Молодіжної бібліотеки після капітального ремонту трансформувався у сучасну медіатеку і продовжує розвиватися, наповнюючись новими технологіями, послугами, творчою енергетикою разом із молоддю, беручи на себе роль інформаційного, культурного, просвітницького, творчого центру громади.

СТАРТ НОВИХ ПРОЕКІВ. Наприкінці лютого 2018 року стартував перший проект медіатеки - «Творчий інкубатор». Метою проекту є пошук творчих ініціатив користувачів медіатеки, сприяння розвитку їхніх талантів та здібностей, практична та інформаційна підтримка та розвиток партнерства між діячами культури та мистецтв та молоддю в сфері креативного розвитку.

За проектом, в затишних та просторих приміщеннях медіатеки проводяться заходи, які сприяють соціальній адаптації молоді через креативну діяльність та опанування цифрових технологій у творчості, з використанням старт-панелі, системи оцифрування треків вінілових дисків, синтезатора, комп’ютерів.

Започатковано проект «Мрії розправляють крила». Медіатека організувала цикл зустрічей учнів випускних класів з людьми різних професій, на яких молодь разом із професіоналами своєї справи шукали відповіді на питання: чи варто йти на зустріч своїй мрії? Можливо все в житті вирішує випадок? Як ми уявляємо свою майбутню професію? І чи дійсно вона така, як ми думаємо? та ін.

ФЕСТИВАЛІ, КОНКУРСИ, МАЙСТЕР-КЛАСИ. Помітною яскравою подією в культурному житті столиці став ХХІV Всеукраїнський літературно-мистецький конкурс на краще виконання творів Олени Теліги «Щоб далі йти дорогою одною!», який ми проводили спільно з Всеукраїнським жіночим товариством ім. Олени Теліги в приміщенні відділу мистецтв. На Конкурс приїхало понад 30 осіб з 5 областей України: Київська, Чернігівська, Дніпровська, Донецька та м. Київ. Конкурс відбувся в доброзичливій атмосфері й засвідчив зацікавлення студентської молоді до поезії Олени Теліги, її життєвого шляху та подвигу.

Поетичні зустрічі, що проходять у незвичному форматі: читання віршів поетів-початківців, декламування віршів улюблених поетів, майстер-клас від Олени Несміян по написанню віршів та декілька психологічних і корисних тренінгових вправ для молоді.

Творчі вечори за участі аматорських колективів таких, як «Театр юного актора», дитячої театральної студії «Kolesiko», театральної студії “Первоцвіт” (сзш № 279), гурту «Be Three»… Це чудова, захоплююча можливість для молоді долучитись до яскравого і наповненого емоціями світу мистецтва.

Лекція-тренінг з психологом Корвай Ларисою Володимирівною дуже своєчасно поінформувала випускників та майбутніх абітурієнтів як долати екзаменаційний стрес та адекватно оцінювати свої можливості при підготовці та складанні іспитів.

Кінопокази в рамках фестивалів «Нове британське кіно» та Фестивалю австрійського кіно мовою оригіналу з українськими субтитрами, були цікаво і пізнавально, особливо тим, хто вивчає англійську та німецьку мову.

НОВІ ЛОКАЦІЇ. Приміщення медіатеки включає багато локацій, які можна трансформувати у різноманітні зони (копі-центр, прослуховування вінілових дисків, інтернет-центр, музична вітальня, відео-простір, читальня, поетично-театральна вітальня, майстер-клас, тощо)

РЕСУРСИ ТА ТЕХНОЛОГІЇ. Медіатека дає можливість молоді ознайомитися із зібранням вінілових дисків, з неповторними раритетними записами та прослухати їх на сучасному програвачі. Розглянути альбоми з репродукціями видатних художників, погортати книжки з усіх напрямків та жанрів мистецтва, переглянути чергову виставку, присвячену пам’ятним датам, насолодитися спокоєм та затишком нашої лаунж-зони і пограти на фортеп’яно та порівняти звучання улюблених творів на електронному синтезаторі.

В одиному із залів розташовано сучасні ноутбуки, проектор, мультимедійна дошка, квадро-стерео система, є мікрофони, вільний Wi-Fi та клімат-контроль.

ПОСЛУГИ. На черзі придбання сучасних шоломів віртуальної реальності, які дають можливість грати, подорожувати, навчатись, малювати, моделювати, програмувати, створювати власні проекти. Медіатека надає додаткові послуги згідно прейскуранту цін. Касове обслуговування платежів забезпечує прозорість та оперативність виконання замовлень.

КОМАНДА. У нашій команді Медіатеки зібралися фахівці, які у запальних дискусіях шукають нові шляхи розвитку медіатеки. Але в одному ми одностайні - ми прагнемо змінити ставлення людей до бібліотеки! Ми спрямовуємо свою творчу енергію на те, щоб зробити Міську молодіжну медіатеку справжнім популярним публічним простором для киян та гостей столиці!

Ми радіємо з того, що з кожним новим майстер-класом, презентацією, екскурсією, творчим вечором з'являється ще більше прихильників МЕДІАТЕКИ та Творчого інкубатора. Ми віримо у те, що робимо, і це наша запорука успіху. Ми рухаємося вперед та прагнемо робити свою справу якнайкраще і змінювати світ на краще!

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ