Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Парад країн Європи:ФРАНЦІЯ

Поділіться цією сторінкою:

У молодіжній бібліотеці тривають заходи у рамках проекту «Європейська мозаїка». Пропонуємо познайомитися з провідною країною Європейського Союзу – Францією. Франція – одна з тих країн, чий внесок в історію та культуру світу важко недооцінити.

У ХVII-XVIII столітті Франція за кількістю населення та економічним потенціалом була найбільшою країною Європи, а французська мова перетворилась на міжнародну мову світського товариства та дипломатії.

У ХХ столітті Франція стала однією з країн-засновниць Європейського Союзу. Сьогодні Франція - високорозвинена країна, котра має значний вплив як на міжнародні економічні відносини, так і на світову політику. Вона є членом "Великої Сімки", входить у НАТО, ОЕСР, посідає за економічним потенціалом друге місце в Європейському Союзі. Вона є значним експортером капіталу, за обсягом банківської діяльності знаходиться на третьому місці в світі. В ЄС Франція є найбільшою за площею державою, а за чисельністю населення поступається лише Німеччині. Франція має розвинуту авіакосмічну промисловість, атомну енергетику, хімічну промисловість та сферу послуг. За виробництвом сільськогосподарської продукції Франція посідає четверте місце в світі (після Китаю, Індії та США), а за її експортом друге (після США).

Франція – це справжній заповідник пам'яток історії та культури різних епох і цивілізацій. Тут збереглися печерні житла первісних людей, дороги, віадуки, тріумфальні арки та арени (Нім, Авіньон, Арль і Оранж), які представляють гало-римську архітектуру I століття нашої ери, численні пам'ятки романської архітектури (монастирі в Сіто і Клюні, церква в Мон-Сен-Мішель і т.д.).

Батьківщиною готичного стилю, що розвинувся з романського, став регіон Іль-де-Франс. Готика представлена такими відомими спорудами, як каплиця Сен-Шапель і собор Нотр-Дам у Парижі, собори в Шартре, Орлеані, Ле-Мані, а також у Страсбурзі. Відродження, що прийшло з Італії в XVI ст., залишило після себе такі шедеври архітектури, як численні замки Луари, палаци Фонтенбло та Версаль.

Дізнатися більше про Францію Ви можете перегнувши нашу презентацію «Парад країн Європи: Франція». 

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ