Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

8 жовтня – «Книжкові бесіди». Яцек Денель «Сатурн»

Поділіться цією сторінкою:

Польський Інститут у Києві вже передав до МСМБ «Молода гвардія» 10 примірників книги Яцека Денеля «Сатурн» для абонементного відділу!

Читайте, будь ласка!
8 жовтня
приходьте на каву, на спілкування, на «Книжкові бесіди».

Роман Сатурн” польського прозаїка і поета Яцека Денеля - історія трьох представників роду великого іспанського живописця Франсіско-Хосе де Ґойя. Геніального художника, його сина Хав’єра і любимого внука Маріано, а також про долю творчого спадку - картини і фрески.

Оригінальна інтерпретація постаті славетного митця Франсіско Ґойї, яка ґрунтується на сучасних мистецтво­знавчих дослідженнях.

Це не класичний «роман вихован­ня митця» чи «романізована біографія», а новий погляд з іншого ракурсу - провокативний і, безперечно, цікавий.

Батько, син і онук: три монологи, в яких оповідається одна й та ж історія.

І один шедевр: намальований на стінах пристанови­ща самітника, «Дому Глухого» під Мадридом.

Події, описані в романі, підштовхують читача до осмислення взаємодії трьох поколінь чоловіків в родині генія.

Роман «Сатурн» увійшов до короткого списку престиж­них премій Angelus та Nike, перекладений англійською, німецькою, французькою, італійською, словацькою, нідерландською та українською мовами.

Довідка

Яцек Денель (1980) - випускник факультету польської філоло­гії  Варшавського університету в рамках Міжнародних інди­відуальних гуманітарних студій (MISH).

Один із найці­кавіших сучасних польських авторів. Поет, прозаїк, перекладач. Займається живописом і рисунком.

Співавтор антологій польської поезії: англійської «Six Polish Poets’ (2009), італійської «II vetro e sottile» (2014) і болгар­ської «Любов не є тим словом» («Mitose nie jest tym stowem») (2014).

Колумніст журналу «Polityka» (рубрика «Kawiarnia literacka») і «Muzyki w Miescie» та порталів «Wirtualna Polska» (ру­брика «Ksi^zki») і «Lubimy Czytac».

Яцек Денель друкується у багатьох літературних часописах. Лауреат премій і відзнак у літературних конкурсах.

Нагороджений Премією фунда­ції ім. Косьцєльських (2005) і від­знакою «Paszport Polityki» (2006), триразовий номінант премії Nike.

Нагадуємо про дискусійний клуб «Книжкові бесіди»

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ