Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Вічний Київ на перехресті часів, або чого ми не знали про наше рідне місто?

Поділіться цією сторінкою:

        Київ - неймовірне місто з дивовижною долею та багатим історичним минулим. Протягом століть воно потерпало від навал, пожеж, повеней, хвороб...
Але знову і знову місто відроджувалося з попелу, набуваючи нової сили, краси та могутності.
Київ – споконвічний православний центр, його культурне надбання надихає все нові і нові покоління. А вони, в свою чергу, віддають рідному місту власну енергію, оптимізм і натхнення. Тому Київ завжди квітучий і наповнений життям.

       Книга «Вечный Киев: Жизнь большого города» відкриває різні історичні часи існування граду над Дніпром, занурюючи його безпосередньо у бистрину подій.
Розповіді доповнюються унікальними ілюстраціями та фото цінних реліквій з Музею історії міста Києва, чудові краєвиди київських панорам з повітря і факсимільні копії рідкісних документів з архівних та музейних фондів, приватних колекцій.

Відкривши цю книгу, Ви дізнаєтеся:

  1. Що у Києві було близько 60 річок!
  2. Князь Аскольд, задовго до офіційного хрещення Русі, був християнином!
  3. Звідки походить назва „Контрактова” площа?
  4. Що таке „сухе варення” і чому воно стало головним кулінарним „брендом” стародавнього Києва?
  5. Як раніше кияни святкували Новий рік та Різдво?
  6. Що Київ за свою довгу історію витримав близько 20 пожеж?!
  7. Та багато іншого!!!

Автори - письменник, журналіст, відомий дослідник київської старовини Віталій Ковалинський, заввідділом Музею історії міста Києва Ольга Друг  та інші співробітники Музею - пішли непростим шляхом у створенні цієї книги: від окремого до загального.

       Вони як «охоронці» великої колекції київських раритетів, зібраної в Музеї міста, представили її погляду читачів, неспішно ведучи свою розповідь та ілюструючи її рідкісними архівними матеріалами: документами і старими фотографіями з київського побутового життя.
Видавничий колектив, в свою чергу, працюючи над виданням, постарався максимально «оживити» його, наблизити історію до сучасності, дати можливість читачеві доторкнутися до неї руками у прямому розумінні цього слова.

      Справжнім подарунком для киян стануть створені факсимільним способом атрибути старокиївського життєвого побуту, зроблені у вигляді вкладишів: меню модних київських ресторанів, посвідчення титулованих осіб міста, запрошення квитки на бали і благодійні вечори, візитні картки знаменитих киян, театральні квитки, старовинні листівки та інші німі свідки історії міста. Ви знайдете в книзі чотири таких конверти з 21 вкладкою.

       Узявши до рук нове видання «Вечный Киев: Жизнь большого города», Ви зможете повернутися до своїх витоків, відчути свою причетність до життя великого міста, виявити в собі київські «мітки», засумувати і посміхнутися одночасно і з гордістю заявити: «Я - киянин!».

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ