Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Новинки літератури від авторів з усього світу

Поділіться цією сторінкою:

Мандруємо, не виходячи з дому

Кожна країна по-своєму унікальна, як унікальна і неповторна її література! Не в кожного з нас є час та можливість відвідати всі країни світу, але ми маємо можливість відчути душу країни через художні твори, написані її талановитими письменниками. Вони якнайкраще відчувають культуру та побут своєї країни, її менталітет і традиції, оскільки бачать її „з середини”.

Пропонуємо вам скористатися нагодою та здійснити подорож країнами світу разом з нашими літературними новинками!

 Нагадуємо, що усі нижченаведені книги ви можете знайти в абонементному відділі бібліотеки!

Відкривають нашу подорож американські автори Грег Мортенсон та Олівер Релін своїм новим романом «Три чашки чая». Книга показує зіткнення представників двох дуже різних культур - американської та мусульманської. Ця історія заснована на реальних подіях і розповідає про дивака-альпініста, який не зміг здійснити сходження на гору і ледь не помер, але його вчасно врятували жителі пакистанського селища. Вражений їхньою бідністю, він пообіцяв повернутися з грошима і побудувати школу для місцевих дітлахів... Натхненна історія про те, як звичайна людина завдяки своїй рішучості змогла зробити світ краще! Читайте нову книгу Г.Мортенсона та О.Реліна «Три чашки чая».

Наступна країна – Великобританія.
Її представляє лауреат Букерівської премії, яскравий та оригінальний прозаїк сучасної Англії – Джуліан Барнс.
Його головний талант – вміння легко і невимушено грати у своїх творах стилями та напрямками. Нова книга Джуліана Барнса «Пульс» – це глибока, відверта збірка віртуозно написаних міні-оповідань. Історії Барнса тонко підкоряються різноманітним ритмам і циклам: дружби та ворогування, захоплення та розчарування, кохання та смерті. Не дивлячись на всю різноманітності цих історій, об’єднує їх незмінний і глибокий інтерес автора до жіночої таємничості, чоловічої мужності та тієї вічної сили, що вабить їх одне до одного...
Запитуйте на абонементному відділі книгу Джуліана Барнса «Пульс»!

Тепер ми з вами „відвідаємо” чудову європейську країну – Польщу!
Януш Леон Вишневський  – один з найпопулярніших польських письменників, автор таких відомих романів, як: «Одиночество в сети», «Повторение судьбы», а також чисельних збірок оповідань та есе.
Сьогодні ми запропонуємо вам нову книгу Януша Вишневського «Молекулы эмоций». Вона містить 17 історій із життя абсолютно різних людей, у кожній з яких описується та чи інша життєва ситуація. Як же рідко ми замислюємось над тим, як ми живемо, чого прагнемо, і що ж нам насправді потрібно... Оповідання хоч і невеликі, але дуже глибокі, вони змушують читача зупинитися та замислитись. Проблеми, які підіймає Януш у цих замальовках, настільки важливі та гострі, що буває навіть шкода, що це лише уривки, хочеться читати далі й далі.
Запитуйте у нашому абонементному відділі книгу Я.Вишневського «Молекулы эмоций».

Наступна на черзі країна – Іспанія.
Сьогодні ми розкажемо вам про одного з найнеординарніших письменників цієї країни Ігнасіо Гарсіа-Валіньо. Літературна кар’єра Ігнасіо Гарсіа-Валіньо почалася, коли йому виповнилося 16 років. Він є автором багатьох романів, які стали міжнародними бестселерами, лауреатом престижних іспанських премій у галузі літератури. Його останній роман «Милый Каин» став беззаперечним бестселером на всьому Піренейському півострові! Це історія про типовий конфлікт за шаховою дошкою, що переріс у смертельну битву. Це змагання, в якому маленький хлопчик намагається нав’язати свої правила, адже з малих років він любить завдавати болю та страждань іншим людям, бо він справжній нащадок Каїна. Читайте надзвичайно захоплюючу та гостросюжетну прозу Ігнасіо Гарсіа-Валіньо «Милый Каин».

Наша подорож продовжується. Тепер, завдяки Орхану Памуку, ми опинимось у Стамбулі.
Орхан Памук – відомий турецький письменник, лауреат Нобелівської премії 2006 року. Роман Орхана Памука «Мене називають Червоний» переносить читача у середньовічний Стамбул, куди після дванадцятирічних мандрів повертається Кара і знаходить своє втрачене кохання. Незадовго до його повернення красуня Шекюре стежить у шпарину за малярами султана, що ночами роблять ілюстрації до якоїсь таємничої книги. Але що це за книга і що в ній зображено? Культури змінюються чи перетинаються? Як щезає традиційний світ? На ці питання намагається знайти відповідь Орхан Памук у книзі «Мене називають Червоний”. Запитуйте книгу у нашому абонементному відділі!

Знову повертаємось до Європи, а точніше – у Португалію.
”Странствие слона” – передостання книга Жозе Сарамаго, великого португальського письменника і лауреата Нобелівської премії з літератури, що пішов із життя у 2010 році. У цьому романі король Португалії Жуан ІІІ дарує герцогу Максиміліану незвичний шлюбний подарунок – слона на ім’я Соломон. І ось, разом зі своїм погоничем, слон вирушає у мандрівку по всій Європі, що потерпає від релігійних війн, і знаходить там безліч пригод. Читайте нову книгу Жозе Сарамаго „Странствие слона”.

Ну і на завершення нашої подорожі (на сьогодні) ми відвідаємо чудову Європейську країну – Німеччину. Репрезентувати її буде відомий німецький прозаїк, драматург, публіцист і філософ, лауреат Нобелівської премії з літератури Генріх Белль. У 1959 році побачив світ найвідоміший роман Генріха Белля «Більярд о пів на десяту». Дія роману обмежена одним днем, проте завдяки спогадам та внутрішнім монологам персонажів вміщує історію трьох поколінь сім’ї архітекторів Фемелів. Підсумовуючи життя у день свого вісімдесятиліття, Генріх Фемель відчуває себе банкрутом. Лежить в руїнах зведене ним абатство, померли троє його дітей, дружина збожеволіла. Що ж залишилось? Той чіткий розпорядок, в який він намагається вкласти своє життя, невипадково викликає асоціації з червоними та білими більярдними кулями, що котяться по зеленому полю...Читайте роман Генріха Белля «Більярд о пів на десяту» та дізнайтеся, як сильна духом людина може здолати будь-які труднощі.

Ось і закінчилась на сьогодні наша подорож по літературному світу різних країн... Хоча, для того, хто любить читати та мандрувати, подорожі ніколи не закінчуються. Вони лише на мить зупиняються, щоб ми могли насолодитися спогадами та новими враженнями, щоб невдовзі із натхненням вирушити у нові літературні мандри.

 Приходьте до нашої бібліотеки і мандруйте разом із кращими авторами  усього світу!

 Ми чекаємо на вас!

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ