Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Продовжуємо рубрику #бібліодайджест, випуск #57

Поділіться цією сторінкою:

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА) спільно з МКІП займатимуться розшуком викрадених Росією об’єктів української культурної спадщини. Про це повідомили на сайті Агентства. «За ініціативи АРМА, в онлайн-режимі було проведено робочу зустріч представників Агентства із заступниками міністра культури та інформаційної політики України для налагодження взаємодії між відомствами з метою обміну інформацією про викрадені (пограбовані) об’єкти культурної спадщини», — йдеться в повідомленні відомства. Фахівці Агенства підготували план заходів з виявлення та розшуку викрадених об’єктів та визначили основні ідентифікатори його виконання та учасників цих заходів. Також в АРМА наразі розробляють рекомендації для органів досудового розслідування для розшуку цих об’єктів та проводять консультації з профільними експертами.

На Лондонському книжковому ярмарку, що відбудеться з 18 по 20 квітня в Olympia London, Україна матиме особливий статус: Guest Spotlight («Країна у фокусі уваги»). Про це повідомляє Український інститут книги.  Організатори ярмарку, підтримуючи Україну, безоплатно надали стенд площею 49,5 м кв. під номером 2B01. На ньому буде представлена експозиція «Зруйнована бібліотека», що містить меблі зі зруйнованих через бойові дії бібліотек України. Гасло стенда – “Sensitive Content” («Чутливий вміст») – покликане привернути увагу міжнародної спільноти до руйнування українських бібліотек, яке відбулося внаслідок повномасштабного вторгнення росії на територію України.

У Японії вийшов перший за 6 років роман Харукі Муракамі «Місто та його непевні стіни». Книжка вийшла японською 13 квітня 2023 року у видавництві Shinchosha Publishing Co. Електронна версія стала доступна рівно опівночі першого дня продажів. «Я почав писати цю роботу на початку березня 2020 року, коли в Японії почав лікувати коронавірус. На її завершення у мене пішло майже три роки. Протягом всього часу я майже не виходив на вулицю і не їздив в далекі поїздки. У тому досить дивному та напруженому середовищі я продовжував щодня старанно писати цей роман. Як читач снів який читає старий сон у бібліотеці. Така ситуація може щось означати, а може й нічого. Але це має щось означати, я відчуваю це на власному досвіді», — зазначає Муракамі на сайті видавництва.

Серіал за книжками Джоан Ролінґ про пригоди чарівника Гаррі Поттера вийде на потоковому сервісі Max, раніше відомому як HBO Max. Про це заявив Девід Заслав, генеральний директор компанії засобів масової інформації та розваг Warner Bros. Discovery.  Під час пресконференції з нагоди інтеграції HBO Max та Discovery+ Девід Заслав розповів, що серіал про світ Гаррі Поттера матиме новий акторський склад. «Кожен сезон буде автентичним оригінальним книжкам та представлятиме Гаррі Поттера та його неймовірні пригоди новій аудиторії у всьому світі, тоді як оригінальні, класичні та улюблені фільми залишатимуться основою франшизи та будуть й надалі доступні для перегляду», – підкреслив керівник Warner Bros. Discovery.

У Києві на Подолі відчинилася книгарня «Сковорода».  Про це книгарня повідомила у своїх соцмережах. «Коли Григорій Сковорода навчався у Києво-Могилянській академії, на цьому місці, швидше за все, був якийсь міський сад, трохи оддалік на шляху до Дніпра стояла дерев’яна церква, тепер там можна побачити церкву Миколи Набережного. Якби ж Сковорода навчався в Могилянці у наш час, його либонь можна було б здибати у “Вагабонді” та в усіх книгарнях Подолу. Може навіть у книгарні “Сковорода” на Сковороди, чому б ні», — зазначають у телеграмі книгарні. Родзинкою книгарні є стінописи Богдани Давидюк, присвячені творчості Григорія Савича Сковороди.

Локальне медіа про мистецтво і культуру post impreza презентує архів про мистецьке та культурне життя Франківщини. Post impreza — це медіа і водночас архів про культуру і мистецьке життя Івано-Франківська та регіону навколо. Видання досліджує історію місцевого мистецтва, колекціонує авторські роботи, починаючи з часів незалежної України, та знайомить місцеву публіку із сучасним мистецтвом.Спільно з галереєю «Асортиментна кімната» команда зібрала бібліотеку з профільними виданнями, присвяченими мистецтву та культурним процесам Франківщини. Паралельно на сайті постійно оновлюється медіатека з близько 200 зразками мистецтва. Сюди входить відеоарт, записи перформансів, музика, каталоги виставок, а також інтерв'ю з митцями, подкасти, репортажі з подій тощо.

Щоб дізнатися про все це більше, дивіться випуск за посиланням.

 

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ