Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Продовжуємо рубрику #бібліодайджест, випуск #54

Поділіться цією сторінкою:

У конкурсі на здобуття Міжнародної німецько-української премії імені Олеся Гончара 2023 року оголосили переможців. Про це повідомили на сайті Національної спілки письменників України. Міжнародна українсько-німецька літературна премія імені Олеся Гончара – літературна премія, заснована у 1996-му році німецькими меценатами – письменницею Тетяною Куштевською, підприємцем Дітером Карренбергом та Національною спілкою письменників України.

Лондонський книжковий ярмарок оголосив, що Україна буде «країною-гостею в центрі уваги» (“Guest Spotlight”) під час ярмарку у 2023 році.

Андрій Курков з романом «Сірі бджоли» став переможцем американської Національної премії гуртка книжкових критиків (National Book Critics Circle Award). Про це повідомляється на офіційному сайті відзнаки. Роман Андрія Куркова «Сірі бджоли» у перекладі англійською Бориса Дралюка, що в оригіналі вийшов 2018 року в харківському видавництві «Фоліо», здобув Премію Ґреґґа Барріоса за переклад. Відзнаку заснували 2021 року на честь американського письменника-активіста, драматурга, кінорежисера та художника.

Премія Британської академії дизайну обкладинок (ABCD) оголосила переможців під час 10-ї церемонії нагородження ABCD. Про це повідомили на твіттер-сторінці академії.

Антологія есеїв українських інтелектуалів та інтелектуалок про російсько-українську війну «Воєнний стан» від видавництва Meridian Czernowitz вийшла англійською мовою. Про це повідомили на фейсбук-сторінці видавництва. Українськомовна версія антології містить тексти 50 авторів і авторок.

Видавництво «Ранок» видало дитячу книжку «Хочу на Марс», текст та ілюстрації для якої створені за допомогою штучного інтелекту. Про це генеральний директор видавництва Віктор Круглов повідомив на своїй фейсбук-сторінці. Текст за допомогою ChatGPT створила Мар'яна Горянська, ілюстрації за допомогою Midjourney – Олександр Ковалєвський. Книжка розповідає про колонізацію людьми Марсу. Головний герой – п’ятирічний хлопчик, що вивчає глибини космосу. Наклад книжки обмежений.

Упродовж 2022 року митниці Держмитслужби склали 17 протоколів щодо намагань вивезти книжки та періодичні видання, а також передали 31 цінну книжку до бібліотек і музеїв. Про це повідомили у Державній митній службі України у відповіді на інформаційний запит.

Громадян Італії Філіппо Бернардіні, затриманий у США за шахрайство з рукописами відомих письменників і письменниць, за рішенням суду сплатить штраф та буде депортований з країни. Філіппо Бернардіні, який працював координатором з прав у видавництві Simon & Schuster,  був підозрюваним у крадіжці понад 1000 рукописів, визнав себе винним за одним пунктом обвинувачення в шахрайстві.

Щоб дізнатися про все це більше, дивіться випуск за посиланням:

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ