Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Відомі письменники, що підтримали Україну

Поділіться цією сторінкою:

Світова спільнота усіляко підтримує Україну у боротьбі з російськими окупантами – санкціями, зброєю, гуманітарними вантажами, надає прихисток біженцям. Слова підтримки висловили й багато відомих людей, серед яких є популярні на весь світ письменники. Ба більше, деякі автори навіть скасовують контракти з російськими видавцями. Розповідаємо, хто з майстрів слова підтримав українців і словом, і ділом.

Стівен Кінг

«Король жахів» неодноразово підтримував позицію України у своєму твітері. Він не боїться говорити відверто: «Це війна Путіна. Від його рук гинуть жінки та діти. Важливо, щоб росіяни розуміли, що насправді відбувається. Дуже важливо зруйнувати стіну дезінформації».

Зокрема, письменник, що не часто радує прихильників своїми знимками, опублікував фото, де він у футболці з українською символікою.

Та найбільший резонанс викликала заява про те, що надалі Стівен Кінг не співпрацюватиме з російськими видавництвами – росіяни більше не побачать ні нових книг автора, ні перевидань.

                                                  

Ольга Токарчук

Нобелівська лауреатка Ольга Токарчук має українське коріння. У перший день війни вона написала пост у фейсбуці на підтримку України: «Повторю свої слова: я хотіла б низько вклонитися українцям та українкам, жорстоко атакованим московським режимом, і хоча немає слів для такого варварства, хочу висловити свою – нашу – солідарність, підтримку та додати наснаги. Напад на вільну Україну для мене – це напад на Європу».

Ніл Гейман

Відомий фантаст Ніл Гейман у своєму твітері закликав підписників підтримати біженців з України через ініцативи ЮНІСЕФ. Письменник також рішуче відмовився надавати згоду на відновлення видавничих контрактів у росії.

Маргарет Етвуд

Канадійська письменниця Маргарет Етвуд взяла участь у публічній акції на підтримку України, що проходила у Торонто. Вона закликала збирати кошти на потреби українських військових.

Джоан Роулінг

Авторка саги про Гаррі Поттера британська письменниця Джоан Роулінг передала 1 млн фунтів українським дітям. Авторка також прокоментувала звернення своєї підписниці про Україну: «Це один з тих випадків, коли я справді хотіла б вміти робити магію».

Нас також підтримали Орхан Памук, Елісон Кіллінг, Бернардин Еваристо, Лінвуд Барклай, Джо Аберкромбі, Ребекка Кван. Цей список росте із кожним днем.

Слава Україні!

_________

Стівен Кінг Твітері - https://twitter.com/StephenKing/status/1498384503840067589

Ольга Токарчук Фейсбуці - https://www.facebook.com/OlgaTokarczukProfil/posts/pfbid02f3VzHAM1mm1FpuTvye5QnxZp2kA1RY1LFWRvh3iKY68DVALPpVpeciyGQfJMWj3xl

Ніл Гейман твітері - https://twitter.com/neilhimself?s=20&t=RinttrG5YsVDcGX6lVLmWQ

Джоан Роулінг звернення - https://twitter.com/jk_rowling

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ