Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Стрім про здоров’я в умовах війни з медиком Отто Стойка

Поділіться цією сторінкою:

#ВсебудеУкраїна
#Молодіжнабібліотека
#МСМБ_бібліографія

Як зберегти психічне здоров'я під час війни, запобігти панічній атаці, надати першу допомогу в стресових ситуаціях – побіжний перелік найбільш затребуваних рекомендації, що наразі публікують різні джерела інформації. Активно працює у цьому напрямі й наша бібліотека.

Серед корисних посилань варті уваги вже опубліковані матеріали:

Втім з кожним днем війни не втрачають актуальності згадані й інші питання щодо збереження психологічної особистісної рівноваги, уникнення депресії, убезпечення дітей від вразливої інформації, і, що не менш важливо, проблем харчування в умовах обмеженого/або й взагалі недоступного отримання повноцінної їжі.

Це повною мірою підтвердив проведений у надзвичайно складних умовах стрім, підготовлений редакторкою цієї зустрічі, бібліотекаркою Лілею Кубах з Отто Стойка, консультантом UNICEF Україна (https://www.unicef.org/ukraine/) з питань дитячого харчування (в нещодавньому минулому лікарем-методистом відділу поведінкових факторів ризику Центру громадського здоров'я МОЗ України), підготовлений редакторкою цієї зустрічі, бібліотекаркою Лілею Кубах.

Унікальність стріму в тому, що вівся він Лілею з Сумщини, а не з приміщення бібліотеки, як зазвичай, у мирний час. Сумщини, яка в перші ж дні війни, перебуваючи на три чверті в облозі ворога й не знаючи про це, чинила неймовірний опір, і завдяки Збройним Силам, територіальній обороні, партизанському рухові, звичайним громадянам, з козацькою завзятістю відбила значні сили противника і практично врятувала Київ від боїв, забезпечивши час для перетворення Лівобережжя столиці у неприступну фортецю.

Повз тихе колись містечко сунув ворог, тягнучи нескінченну кишку рашистської техніки. З короткої переписки з Лілею було зрозуміло, що вона з родиною в ізоляції. На питання «Чи є їжа?» - скупо відповідала, що так, бо тримає бабусин погріб.

Наш гість, розповідаючи про культуру споживання в особливий період і необхідність вживання різних продуктів, скоріш за все не звернув уваги на Ліліне запитання про те, як урізноманітнити харчування, якщо годуєшся з залишків осінніх овочів зі схрону.

Дякуємо тобі Лілю, за етер, що й досі збирає перегляди наших підписників, твої згідно з календарним планом бібліотеки #поетичнічитання, сумління і витримку.

Нехитрі рекомендації спеціаліста про включення до раціону корисних природніх рослин, зокрема відомої з давнини сниті, співпали з напрямом досліджень нашого бібліоресурсу щодо весняних рятівників рослин для здоров'я та харчування

https://msmb.org.ua/biblioresursi/bibliografiya/aktualyni-temi/vesnyani-ryativniki-roslini-dlya-zdorovya-ta-harchuvannya-kropiva-moloda-2/.

Слідкуйте за нашими публікаціями. Ми прагнемо надавати посильну допомогу.  Просто зараз.

 

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ