Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Стрім-бесіда з психологинею Верховод про уникнення психологічних травм у воєнний період

Поділіться цією сторінкою:

Колективний стресовий стан – явище, яке ніколи не мало б статися з нами, українцями, на землі нашої миролюбної країни. Поки війна триває, кожному з нас, де б ми не знаходилися, не завадило б розуміти його природу задля якнайшвидшого відновлення психологічного стану після бажаної і невідворотної Перемоги над ордою.

Оксана Верховод, наша давня спікерка, психологиня, авторка книги «В моменти, коли», завжди знаходить час для нашої авдиторії - у цей складний період провела блискучий розбір стресового стану людини, зазначила його певні стадії: від початкової мобілізації ресурсу через виснажливе відчуття тривоги й зрештою до емоційного і фізичного вигоряння.

Примітно, що з точки зору культурології, українцям в цілому притаманна надмірна інтенсивність сприйняття «непережитих» втрат. Очевидно, що іншою стороною цієї особливості нації стало відчуття так званої «провини вцілілого». Чим в цій ситуації можемо зарадити собі і нашому колективному одужанню?

Попри негативний вплив стресового стану, організм людини налаштований на швидке відновлення. Сприймаймо те, що стресова реакція нашого організму в кризових ситуаціях є явищем нормальним!

В подібних ситуаціях важливо вижити, забезпечивши усі базові найнеобхідніші фізичні потреби, принаймні, спати за необхідності і/або можливості, вживати багато рідини, не забувати їсти, займатися спортом, а головне приділяти увагу чистоті інформаційного контенту, який ми споживаємо.

Кожен, хто зацікавився цією темою, знайде для себе потрібні відповіді, оскільки в бесіді приділяється увага й різним категоріям українців, які в силу обставин опинилися в ситуаціях, що провокують стрес – від українців, що знаходяться в районі бойових дій, до тих, хто перебуває у відносній безпеці, але відчуває причетність та біль за долю країни.

 

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ