Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

«Перемогли нацистів – переможемо і рашистів!»

Поділіться цією сторінкою:

На очах у всього прогресивного світу агресором відбувається «приватизація» Дня Перемоги у Другій світовій війні. «Дєдивоєвалі», маленькі танцюристи, що зображають надгробки в диких танцях, іграшки-«танчики» - усі ці атрибути нацизму вже …надцять років поспіль витравляють світлу пам'ять про трагічні події 77-річної давнини. Пропагандистські акції рашистів втілюють пропаганду «розлюдяності» українців, що вочевидь проявилось під час цієї війни рф проти України. Спецоперація з так званої «денацифакації» отримала жахливе нелюдське тлумачення як геноциду українців у Бучі, Ірпені, Гостомелі, інших маленьких містах і селах нашої країни.

Задля перемоги у війні упродовж 1939-1945 років українці поклали 8-10 мільйонів життів. За підрахунками вчених Центральна, Південна та Східна Україна втратила 30 відсотків довоєнного населення, Галичина – 20, Волинь і Полісся – 12.

Ми вшановуємо всіх полеглих у тій війні борців із нацизмом та всіх жертв найкривавішого конфлікту ХХ століття.

Цього року пам’ятні дати 8 і 9 травня – дні пам’яті та примирення і перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Україна відзначає в умовах повномасштабної військової агресії Росії, яка посягає на нашу незалежність і територіальну цілісність, намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки і загрожує миру в усій Європі.

Для українців протистояння російській агресії – це боротьба за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій агресивного сусіда, який заради досягнення мети не гребує ані воєнними злочинами, ані злочинами проти людства.

Світ зіткнувся з явищем, яке невдовзі увійде в усі мови цивілізованого людства як «рашизм». Дата дня перемоги над рашизмом поки що залишається відкритою, але цю беззаперечну Перемогу невідворотно наближають Збройні Сили України.

У 1939-1945 роках ворогом були нацисти, а сьогодні це рашисти – російська версія імперського націоналізму та фашизму. Тому традиційне гасло цих пам’ятних днів «Пам’ятаємо – перемагаємо!» цього року на державному рівні зрозуміло для нас звучить так: «Перемогли нацистів – переможемо і рашистів!».

За традицією в читальній залі представлена експозиція книг, більшість з яких найновіші і присвячені війні з росією, з урахуванням різних аспектів боротьби двох світоглядів, зокрема й на ментальному рівні. Оформлена книжкова виставка вже доступна для перегляду. Обирайте книжки вже зараз і замовляйте для прочитання у відділі абонементу.

 

 

 

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ