Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

#Бібліодайджест – найважливіші новини про бібліотеки та культуру

Поділіться цією сторінкою:

Зібрали найважливіші новини про бібліотеки та культуру, що відбулись в Україні за тиждень.

Внаслідок обстрілу залізничного вокзалу у місті Краматорськ загинули наші колеги Оксана Андріянова, бібліотекарка Центральної публічної бібліотеки та Віта Кузьменко, завідувачка бібліотеки-філії №3 ім. В. Короленка. 8 квітня російські загарбники обстріляли залізничний вокзал, на якому проходила евакуація, з ракетного комплексу «Точка У». Загинуло понад 50 осіб. Вічна пам’ять!

«Непрочитані книжки»: бібліотеки проводять акції для вшанування пам’яті дітей, що загинули через війну. Дитячі книги з’явилися перед центральною бібліотекою у місті Тульчин на Вінничині та у місті Чуднів на Житомирщині.

Бородянська центральна бібліотека зазнала значних пошкоджень. На щастя, працівники бібліотеки живі та здорові. Бородянка – містечко, що найбільше постраждало в наслідок бомбардувань на Київщині. Висловити слова підтримки колегам можна на офіційній сторінці.

У місті Вугледар Волноваського району через обстріл згоріла бібліотека з найкращою колекцією української літератури у регіоні. Ось як на цю подію відреагувала письменниця Марина Гримич.

Відбудуємо все!

Художній фільм «Максим Оса», знятий за мотивами однойменного українського коміксу, покажуть в університеті Вісконсіна в Центрі вивчення ХХІ століття у США. Передбачалось, що українська прем’єра відбудеться восени. Головний герой і коміксу, і фільму – козак Максим Оса, якому доводиться розслідувати таємниче вбивство загону козаків та зникнення королівського золота. Нагадуємо, в Молодіжній бібліотеці є колекція українських коміксів, про яку ми розповідали на нашому ютуб-каналі.

Сайт Інституту Адама Міцкевича більше не підтримує російську мову. Натомість 14 квітня там запустили українську версію сайту. Це зроблено для того, щоб якомога більше українців могли більше дізнатися про польську культуру.

 

 

 

 

 

 

 

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ