Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Бібліодайджест – новини з літературного фронту, які важливо не пропустити

Поділіться цією сторінкою:

Молодіжна бібліотека продовжує збирати для користувачів та колег найважливіші новини з літературного світу.

Письменник Станіслав Асєєв, колишній в’язень «Ізоляції», зустрівся з мобілізованими мешканцями окупованих територій, що потрапили в полон. Полонені, більшість з яких – студенти, самі попросили про зустріч з письменником. Асєєв пережив ув’язнення у донецькій тюрмі «Ізоляція» та написав про це книгу – «Світлий шлях: історія одного концтабору».

Полонені розпитували про його досвід, а також про те, що може чекати на них у разі обміну. Письменник пояснив, що більшість в’язнів «Ізоляції» - це мешканці так званої «ДНР», колишні військові.

Асєєв переконаний, що окуповані території мають бути українськими: «Це наша територія і земля. Ми не можемо віддавати землю тільки тому, що наразі вона окупована. За цією логікою в нас будуть забирати ще і ще… І з цієї точки зору ми не можемо віддавати взагалі нічого».

Загинув письменник, журналіст, волонтер Євген Баль. Російські окупанти незаконно арештували Баля 18 березня неподалік Маріуполя начебто через «компрометуючі» фото з армійцями ЗСУ. 2 квітня стало відомо, що в наслідок катувань письменник помер. Вічна пам’ять!

У місті Мукачево, що на Закарпатті, демонтували пам’ятник Пушкіну. Як відбувався демонтаж можна подивитися у сторінці Мукачівської міської ради. А у Львові планують перейменувати вулиці, що носять імена російських класиків. Російська культура вбиває!

Відомі імена фіналістів Букерівської премії 2022. Серед 6 авторів, що увійшли до короткого списку, є переможці минулих років – польська письменниця Ольга Токарчук та Дженніфер Крофт, перекладачка авторки. Весь перелік можна подивитись на порталі Читомо.

Раніше на цьому тижні:

Колеги! Благодійний фонд «Бібліотечна країна» спільно з Українською бібліотечною асоціацією створили групу допомоги для бібліотекарів, що постраждали чи були змушені евакуюватися через війну. У групі можна знайти всю актуальну інформацію та розповісти про свої потреби, вам спробують допомогти

 Очільник Міністерства культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликав світ припинити будь-яку культурну та медійну співпрацю з рф до моменту, поки окупаційні війська знаходяться на території України. Міністр заявив, що спроби українських діячів працювати у спільних проєктах під тезами «ми – за мир» є маніпуляціями щодо справжніх причин війни, яку розпочала росія. Позиція Мінкульту.

У боях за Україну загинув львівський поет Юрій Руф. Світла пам’ять! Остання публікація поета на його сторінці на фейсбуці – чудовий вірш, прочитайте на сторінці автора.

Не забудемо нікого! Україна переможе!

 _____________________________________________________________________

 

Мукачівської міської ради - https://bit.ly/3LL2uxm 

 

Читомо. https://bit.ly/3KrI7oH

Група допомоги для бібліотекарів - https://www.facebook.com/groups/helpforlibrarians

Позиція Мінкульту. https://bit.ly/3x4J2Yl

на сторінці автора. https://bit.ly/3uXA6kS

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ