Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Ювілей Лесі Українки у Молодіжній

Поділіться цією сторінкою:

Останніми тижнями в літературних колах мова йшла, в основному, про 150-річчя Лесі Українки. Про це говорили всі: інститути, видавці, журналісти та вчителі. В сам день ювілею майстри української анімації нарешті презентували трейлер мультфільму «Мавка. Лісова пісня», знятого за твором поетки. Звісно, активно говорили про Лесю Українку і в Молодіжній.

Перші присвяти почалися ще два тижні тому, коли у рубриці #поетична_п’ятниця з’явилося відео з текстом Лариси Петрівни. Це було ніжно і стійко водночас, і манера відео дуже відповідала загальній стилістиці творів Лесі Українки. Втім, обмежитися однією поетичною п’ятницею ми не могли, тому вже за тиждень, наступної п’ятниці, вийшло ще одне чудове відео з віршем геніальної авторки. Переглянути ці відео можна тут  і тут  – тексти виконують Міра Капітан та Ольга Закренична відповідно.

Не могли ми обійтися й без книжкової виставки, цього разу її  оформили у відділі абонементу, в рамках рубрики «Літературний календар». На полицях зібрано і доробок самої авторки, і літературу, присвячену її творчості. Ми певні, що творчість Лесі Українки настільки багата й цікава, що на полицях виставки кожен знайде собі щось цікаве.

А наостанок команда Молодіжної об’єдналася зі студентками КНУКіМ та КМАЦМ і створила відео спільного читання вірша Лесі Українки. До створення долучилися і читальна зала, і відділ абонементу, і Медіатека. Вийшло справді красиво й лірично, переглянути можна тут .

 

Звісно, про класиків треба пам’ятати не лише на ювілеї, тому за будь-якої вільної нагоди гайда до бібліотеки читати неймовірну і красиву, ніжну й сильну, стриману й експресивну Лесю Українку!

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ