Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Як у Молодіжній відзначили День Гідності та Свободи

Поділіться цією сторінкою:

Згадувати події Революції гідності часом непросто – дуже багато трагічного вплелося тоді у нашу історію, великою жертвою далася українцям перемога. А втім, саме ця жертовність і принесла нам перемогу, і тому Революція гідності для нас є перш за все величною подією, а не трагічною. І, що ще важливіше, Майдан дав поштовх настільки сильним змінам у суспільній свідомості, що осмислювати його вплив ми будемо ще багато років.

А найкраще осмислювати ці історичні події в діалозі з безпосередніми учасницями, тому колектив Молодіжної запросив на стрім Олену Герасим’юк та Ляну Кромбет, які пройшли і Революції, і війну, а отже можуть повною мірою оцінити історичну значимість Майдану. Вплив Революції гідності помітний і у творчості Олени Герасим’юк – її книга «Тюремна пісня», номінована на Шевченківську премію, великою мірою присвячена небезпеці перетворення на поліцейську державу. Тій небезпеці, яку так живо відчували українці, стоячи на Майдані.

Обидві спікерки розказали, що привело їх на барикади, як після того вони поїхали на фронт. Особливо цікаво було говорити з ними про культурні наслідки Революції, адже Ляна та Олена дуже тонко відчувають зміни в суспільстві й у власній свідомості.

Бесіда тривала аж дві години, і переглянути її можна тут.

А для тих, хто хоче дізнатися ще більше, ми підготували тематичну книжкову виставку з дуже різноплановою літературою на тему Революції гідності. На виставці було представлено і хроніки, і художній погляд митців, і цікава аналітика. Всі ці книги ви завжди можете почитати у Молодіжній, тож гайда дізнаватися нове.

Адже осмислення власної історії – важливий елемент і особистісного, і суспільного розвитку!

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ