Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Як пройшла перша Поетична м'ясорубка

Поділіться цією сторінкою:

Задум провести жорстке й видовищне поетичне змагання назрівав у Молодіжній вже давно: думали і про формат слему, і про турніри, і про традиційні конкурси. Але повноцінно сформувати ідею Поетичної м’ясорубки дозволила саме пандемія, адже неможливість запросити авдиторію до зали змусила змістити акцент на цікавий стрім. І це, як не дивно, пішло тільки на користь!

Зрештою, проєкт отримав ту форму, яку радо зустріли глядачі та поети: змагання проходило наживо і мало правила, схожі на слемові, але суддями були не випадкові глядачі, а компетентне журі літературознавців, поетів та перекладачів: Дарина Гладун, Ігор Мітров, Василь Соловій, Ольга Манушкіна, Роман Гардашук. Саме їм довелося вирішувати, хто з учасників отримає приз і стане першим Чемпіоном Поетичної м’ясорубки!

Не підвели й самі учасники: вказівку щодо видовищності виконали креативно й цікаво: музичний інструмент, читання під біт, неймовірний артистизм і хороший гумор не давали глядачам нудьгувати протягом всього конкурсу. Один з учасників навіть спробував застосувати кліфгенгер, але це не допомогло йому потрапити до фіналу.

І хоча вгадати фіналістів було не дуже складно, передбачити переможця однозначно не міг ніхто: всі учасники другого туру показали справді достойний рівень поезії та її виконання. Не обійшлося й без імпровізації від журі, адже до фіналу потрапили не троє поетів, як планувалося, а четверо. Але це теж пішло тільки на користь – фінал був справді гарячим. Переглянути весь стрім ви можете тут:

А технічно забезпечити якісний стрім нам допомогли наші партнери з Молодіжної школи медіапроєктів – саме завдяки ним ми отримали настільки чіткий звук й динамічну картинку!

Зрештою, попри жорстке й цікаве протистояння, журі таки змогло обрати абсолютного переможця, таким чином першим Чемпіоном Поетичної м’ясорубки став Варел Лозовий, і саме в його руках опинилися всі призи!

Дуже сподіваємося, що успіх першого шоу дозволить реалізувати Поетичну м’ясорубку на постійній основі, тому не забувайте читати наші сторінки в соцмережах – попереду ще багато цікавого!

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ