Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Свіжий #БібліоДайджест про Андрія Любку, Велике будівництво та реорганізацію бібліотек

Поділіться цією сторінкою:

Щотижнева рубрика стрімів з оглядом найцікавіших новин світу культури знову підняла цікаві теми. Цього разу теми були справді дискусійними, але від цього стрім став тільки цікавішим.

Розпочався стрім з новини про те, що книгу «Карбід» Андрія Любки видадуть сербською мовою. Від українських письменників часто можна почути критику на адресу Любки – мовляв, його книги мають слабку смислову частину, яку автор компенсує постійними заграваннями з читачем. Можна по-різному ставитися до творів Андрія, але не визнати його впливовість неможливо, адже сербська – вже четверта мова, якою видають роман «Карбід». Також ця книга стала лонґселером, а її інсценізація від Дикого театру зібрала непогані відгуки.

Складнішою темою стало те, що у мінкульті дозволили реорганізацію та ліквідацію шести сотень бібліотек. Водночас у міністерстві наголосили – вони проти необґрунтованого зменшення кількості бібліотек. Які втілення чекають на ці плани – складно сказати, особливо в контексті нещодавнього звільнення міністра культури.

А видавництво «Фоліо» тим часом підготувало для нас ще одну, більш кумедну новину – там видадуть книгу-альбом про президентську програму «Велике будівництво». Вже не вперше Фоліо береться за суперечливі навколополітичні проєкти – там видавали книги Авакова, Бужанського та Дубілета, тому свіжий анонс викликав хвилю інтернет-мемів.

Про все це та про інші новини ви можете почути у записі стріму тут.

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ