Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Що підготувала Молодіжна до Дня Києва

Поділіться цією сторінкою:

Кожні останні вихідні травня – наше місто зазвичай відзначає свій день. У столиці проходять численні заходи, ярмарки, виставки тощо. Молодіжна не могла оминути «день народження» нашого міста і підготувала для вас деякі цікаві події, публікації та матеріали.

У читальній залі бібліотеки відкрилася книжкова виставка: «Київ для романтиків. До Дня Києва та Дня столиці», на якій представлені книги на різні теми, від стародавньої історії Києва до путівників та видань пам’яток міста.

25 травня відбулась стрім-бесіда «Кияни. Війна. Окупація.» ЇЇ гостем став Олександр Іщук – історик, завідувач відділом історії України ХХ століття, Національного музею історії України.

Поговорили про те, яким був Київ у воєнні роки та під час окупації та що відбувалося з мешканцями нашого міста у цей важкий та трагічний період.

Переглянути запис стріму можете за посиланням.

Києву цьогоріч 1537 років. Це прекрасна нагода перевірити свої знання про місто.

Молодіжна підготувала незвичайний квіз, під час проходження якого ви зможете перевірити, чи впізнаєте ви наше місто під час різних періодів на історичних старовинних світлинах.

Знайдете його тут.

Чи бачите ви Київ таким, яким його сприймають художники? Вулиці, площі, відомі архітектурні споруди – в очах митців все це має особливий, неповторний вигляд, і не кожен може поглянути на рідне місто очима художників. Тест про столицю і художників до Дня Києва  допоможе перевірити, чи впізнаєте ви київські локації на картинах митців.

А в рубриці #поетична_п’ятниця Аліна Бучма, студентка Київського національного університету культури і мистецтв, зачитала нам гімн Києва – усім відому поезію автора Дмитра Луценка, яку було покладено на музику композитора Ігоря Шамо та яка після того стала дуже відомою.

Посилання на #поетичну_п’ятницю.

Також рекомендуємо усім небайдужим до історії Києва ознайомитися з краєзнавчою ретроспективною бібліографією по історії Києва:

«Київські легенди»

«"Паньківщина" – історична перлина Києва»

«Київська Сорбонна? Київський Парнас? Історико-краєзнавчий бібліографічний покажчик до Дня Києва»

«Київ через призму міської молодіжної бібліотеки»

«Княгиня Ольга. Перша свята жінка Київської Русі»

«Київський князь Володимир Святославич - знаковий символ східнослов’янської цивілізації»

«Ярослав Мудрий. Правитель європейського рівня»

«Преподобний Антоній, чудотворець Печерський. Маловідоме із життя та діянь. Віртуальна бібліографічна подорож шляхами преподобного Антонія з Афону до Києва»

«Скільки років кохаю, а закохуюсь в тебе щодня». Ліна Костенко. Саме цей вислів Ліни Костенко якомога краще відображає почуття киян.  Щоб краще пізнати місто, в якому ми живемо, пропонуємо ознайомитися на нашому сайті з добірками різних за стилем і світобаченням книжок, авторів яких об’єднує щира любов до Києва. Вони доклали неймовірних зусиль, щоб розповісти про місто по-новому і захопити ним. Книги відкриють вам Київ з невідомих сторін, розкажуть про забуті куточки міста, що мають дивовижну історію, де кожен дім зберігає тисячолітню пам’ять про наше  минуле…

Невідомі Хрещатик, Університет та Контрактова площа, або Чого Ви не знали про Київ?

Життя великого міста

Захоплююча подорож вулицями Києва

Київ – столиця унікальна, особлива і неповторна

Таємниці нашого міста

Читайте та відкривайте рідне місто знов і знов!

Цікаві статистичні дані про місто Київ нашій молодіжній бібліотеці надало Головне управління статистики у м.Києві. Посилання на  До Дня міста Києва – 2021. Знайомтесь, використовуйте, аналізуйте.

Зі святом Вас! З Днем Києва, дорогі друзі!

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ