Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Х Книжковий Арсенал у Молодіжній бібліотеці

Поділіться цією сторінкою:

Книжковий Арсенал – це одна з найбільших книжкових подій країни. Щороку він збирає під дахом Мистецького Арсеналу у Києві видавців, письменників, інтелектуалів, а також вдячних слухачів. Участь бібліотек у фестивалі уже стала доброю традицією.

Ювілейний Х Книжковий Арсенал після вимушеної річної затримки через епідемію Covid-19 припав на 23-27 червня. Щоби розвантажити основну локацію та надати змогу усім бажаючим побачити анонсовані дискусії та презентації, більшість заходів було проведено і в онлайн-форматі.

Молодіжна бібліотека не вперше долучається до подій Книжкового Арсеналу. Цьогоріч у читальній залі з урахуванням всіх протиепідемічних правил було проведено низку трансляцій. Усі бажаючі могли не просто побачити, що відбувалося на сценах фестивалю, але й мали змогу обговорити це з іншими глядачами.

23 червня Молодіжна бібліотека провела стрім-презентацію з кінознавицею Оленою Бабій «Говоримо про Боллівуд». Боллівуд - неформальна назва кіноіндустрії міста Мумбаї. З часом слово настільки увійшло у вжиток, що поширилося на все індійське кіно. Олена Бабій – авторка книги «Боллівуд: часи і герої», в якій вона проаналізувала вплив на індустрію чотирьох найбільших кінозірок - Раджа Капура, Амітабха Баччана, Мітхуна Чакраборті та Шах Рукх Кхана. Книгу, яку презентувала авторка, можна взяти у нашій бібліотеці.

З 24 по 27 червня у Молодіжній бібліотеці пройшло 5 спільних переглядів:

Канон українських письменниць: давні та нові імена у книжці «Бунтарки: нові жінки і модерна нація». Учасники: Віра Агеєва, Ростислав Семків, Анна Довгопол, Ірина Борисюк

Дискусія «Як їсти, пити та чути українською?» з нагоди виходу книжки Ольги Дубчак «Чути українською». Учасники: Ольга Дубчак, Соня Сотник

Донбас: усвідомлення війни в українській літературі. Учасники: Денис Казанський, Станіслав Асєєв, Марина Воротинцева

Онлайн-дискусія «Розкажіть мені, хто я: гендерна ідентичність у книжках для підлітків». Спеціальна підліткова програма «Просто цікаво, що буде в кінці». Учасники: Анна Топіліна, Микола Ябченко, Ірина Ніколайчук, Софія Туранська

Круглий стіл «Оптимісти, скептики і раціоналісти: чому українцям складно бути здоровими».

Відділ мистецтв. Медіатека теж стала локацією для перегляду подій Книжкового Арсеналу. 24 та 25 червня там відбулися трансляції обговорення книжок-фіналістів конкурсу «Найкращий книжковий дизайн» та дискусії «Фемінізм і комікси. Як це можливо?» про жінок-персонажів у коміксах.

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ