Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Острів незрячих: роман «Далекий простір» Ярослава Мельника

Поділіться цією сторінкою:

Якщо жити серед людей, які не розуміють що таке «далечінь», бо всі вони незрячі – як ти себе почуватимеш? Як пояснити коханій, що таке сонце, місяць, світло, краса?

Роман «Далекий простір» Ярослава Мельника піднімає важливі проблеми сьогодення і робить це доволі прямолінійно, без якоїсь опосередкованості. Тобто буквально прямим текстом задаються питання. Сліпий має жити в своєму світі. Зрячий у своєму.

В цьому романі стисло, проте яскраво автор створив світ, реальність якого мало поступається нашому світові. Письменник, в прямому сенсі, відкриває очі на цей світ, заставляє задуматись над тим, хто ми є. Сюжет захоплює, наче трилер.

Далекий простір – роман позажанровий, це метафора ірреального та метафізичного.

Ярослав Мельник – унікальний український автор, якого більше знають на Заході, аніж в Україні. Він живе між Литвою і Францією, видав понад два десятки книжок. Переклад роману вийшов у кількох європейських країнах, зокрема у Франції, де виграв нагороду «Книга року-2018» за версією французьких книгарів і отримав майже 20 рецензій у центральній французькій пресі (Le Monde, Le Figaro та ін.

В Україні роман теж високо оцінений, він включений до обов’язкової програми 11 класу середніх шкіл. Це один з найсильніших творів новітнього часу.

Поціновувачі української літератури мають можливість прочитати роман «Далекий простір», примірники якого є на полицях молодіжної бібліотеки, а переглянути відео з уривком можна тут:

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ