Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Шевченківські бесіди: звичний і незвичний Кобзар

Поділіться цією сторінкою:

Кожен українець добре знає, що Тарас Шевченко – культова для української літератури особистість. Його образ іконізують, доповнюють, переосмислюють. На його твори посилаються найвідоміші представники української літератури. Ще за життя Кобзар мав безліч шанувальників, серед яких, наприклад, були Тургенєв та Марко Вовчок!

До дня народження Тараса Григоровича Молодіжна бібліотека провела три зустрічі з учнями п’ятого та сьомого класів, щоб детально обговорити образ Шевченка, його вплив на сучасну культуру й причини того, чому саме Шевченко став настільки культовим українським поетом.

Цікавості бесідам додавало й те, що в Молодіжній є дуже багато літератури, присвяченої творчості Шевченка. Колектив бібліотеки використав цю літературу для створення книжкової експозиції, в яку увійшов і відсканований щоденник Тараса Григоровича, і Кобзар, зроблений за зразком 1840 року, і десятки інших творів Шевченка й про Шевченка.

Учні шкіл мали змогу не лише подивитись, яким же був почерк у найвідомішого українського поета, а й погортати книгу «Тарас. Повернення», яка в цьому році отримає екранізацію!

Під час бесід мова йшла не лише про життя Шевченка, але й про переосмислення його образу сучасними митцями. Обговорили і скандальну виставку «Квантовий стрибок Шевченка», і зображення Кобзаря художниками під час Революції гідності, і навіть порівняли пам’ятники Шевченкові в Україні та за кордоном!

Після бесід в Молодіжній учні точно знають про Кобзаря набагато більше. А щоб не поступатись їм в обізнаності, ви можете прийти до бібліотеки й зануритись у творчість Тараса Шевченка!

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ