Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Освітні бесіди до річниці перепоховання Шевченка

Поділіться цією сторінкою:

Перепоховання Тараса Шевченка, річниця якої припадала на 22 травня – дуже важлива подія, адже вона показує, наскільки шанували Кобзаря його сучасники. Усім відомо, що перепоховання відбувалось з ініціативи та за кошти друзів та шанувальників Тараса Григоровича. Прощатися з Шевченком приходили представники усіх верств населення – від найбідніших селян до заможних митців. Бідняки та багатії, робітники та студенти, дорослі та діти – всі прийшли провести Кобзаря.

Щоб дослідити цей феномен і поговорити про шлях Тараса Шевченка від простого кріпака-сироти до справжньої супер-зірки, колектив бібліотеки провів дві зустрічі з учнями шкіл.

Першу бесіду провели з десятикласниками, а це завжди великий виклик – донести нове бачення ролі Тараса Шевченка учням, які вже мають зрілу сформовану думку. Тим не менш, бесіда пройшла легко й нова інформація зацікавила слухачів. Вони радо ділились своєю думкою, навіть готові були відстоювати її у дискусіях.

Особливо цікавим для десятикласників виявилось обговорення ще свіжого скандалу навколо виставки робіт художника Олександра Грехова «Квантовий стрибок Шевченка».

Друга зустріч пройшла у зовсім іншому ключі, адже слухачами були п’ятикласники. Ще не дуже знайомі з біографією Шевченка, вони активно сприймали нову інформацію й, швидко засвоївши її, формували своє бачення найвідомішого українського митця.

Найбільше п’ятикласників зацікавила популярність Кобзаря та його порівняння з сучасними відомими особистостями, а також книга з відсканованими сторінками щоденника Шевченка.

Ну і традиційно, для усіх, хто не потрапив на наші бесіди, але дуже хоче дізнатись щось нове про Тараса Григоровича, креативні бібліотекарі створили тематичну книжкову експозицію.

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ