Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Книжкові обговорення: «Бетмен. Повернення темного лицаря»

Поділіться цією сторінкою:

Цієї неділі після довгої літньої перерви читальна зала молодіжної бібліотеки знову зібрала за цікавою розмовою невтомних читачів. Прикметно, що перше обговорення циклу відкрив комікс «Бетмен. Повернення темного лицаря». Учасники заходу на власному досвіді пересвідчилися, комікс - це не просто «легке чтиво», або картинки та бульбашки з текстом, це специфічна форма сугестії декількох видів мистецтва: літератури та графіки. Ілюстрація зазвичай не просто зображає події, а й передає психологічний стан героїв, передає емоційну напругу через ракурси та колористику. Одна картинка в комбінації з іншими може створювати ефект камери, що постійно змінює своє положення. Цим комікс є також надзвичайно наближеним до кіномистецтва.

Попри те що половина учасників заходу мала зовсім невеличкий досвід в опрацюванні такого кшталту «чтива», бесіда виявилась як ніколи насиченою філософськими питаннями, питаннями історичними та літературознавчими. Цікаво було поглянути на «щось» із точки зору неофіта, доторкнутись до «чогось» вкрай нового і знайти в ньому вже давно знайоме, як от детектив і доктора Голмса; романтизм із його типовими героями і типовими ситуаціями, протистояння «не зовсім добра» і «не зовсім зла»; що є прикметною ознакою сучасної літератури, себто не визнання за поняттями, персоналіями й ситуаціями абсолюту; а натомість утвердження багатогранності вище сказаного.

Обговорювали і внутрішньо-коміксні деталі: психологічну складність образу Бетмена, особливості його стосунків із Суперменом, мотиви дій супер- та антигероїв, а також - архімотив «збереження світового балансу». Після довгої і «міцної» розмови книгомани зійшлися на тому, що наступним предметом для обговорення стане книга Германа Гессе «Гра в бісер». Аби дізнатися вчасно деталі щодо наступної зустрічі, слідкуйте за нашими сторінками у  фейсбук  та інстаграм.

Фотографії: Максим Халявін та Галина Галковська

Модератор: Ана Номарен

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ