Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Китайське щастя, або як пройшла China вечірка

Поділіться цією сторінкою:

Чи можна принести в українську бібліотеку трохи китайської атмосфери? Команда Молодіжної довела, що можна! 20 квітня у читальній залі пройшла China вечірка, тобто, вечірка в китайському стилі. Цікавинки цього заходу починались вже з самого оформлення інтер’єру: китайські ліхтарики, виставка тематичної літератури, ієрогліфи на стінах – все це та багато інших дрібничок додали читальній залі східного колориту.

Складно уявити поціновувачів китайської культури, які не любили б хороше чаювання. А традиція заварювання чаю у китайців дуже відрізняється від європейської, тому чаювання вийшло незвичним, цікавим і надзвичайно затишним. Хороший китайський чай і приємна компанія – дуже вдала комбінація.

Серед читачів Молодіжної є немало мандрівників, і, звісно, багато з них бували в Китаї, тому учасникам вечірки було про що поговорити. Цікаво і змістовно про свої подорожі розповів один з найбільш активних читачів бібліотеки – Михайло Чешко. Розказав він і про побут китайців, і про екзотичні цікавинки: історичні пам’ятки, мовні особливості і навіть про Шаолінь!

Не обійшлось і без популярних в Китаї ігор: змагались у дуже поширену в Китаї версію «гри в кості». Двоє переможців отримали подарунки – хороший китайський чай! Ті ж, кому не пощастило виграти, теж не лишились без подарунків – кожен отримав печиво з передбаченням, адже це традиційний китайський смаколик.

Справжньою родзинкою вечірки став виступ Ірини Коверзнєвої, Ольги Москаленко та Євгенії Халабаджах. Дівчата з Київської гімназії східних мов не лише заспівали китайську пісню, але й китайською читали поезію Шевченка! Крім того, розказали про свої мандри, про участь та перемогу в китайському конкурсі і про походження та еволюцію ієрогліфів. Тому тепер усі ми знаємо, як китайською пишеться «бібліотека» ;)

Це був насичений і дуже цікавий день, і колектив Молодіжної ще раз дякує кожному, хто до цього долучився. Вже вкотре ми переконуємось, що читачі бібліотеки – неймовірно цікаві люди!

І хоча вечірка вже позаду, ви все ще можете завітати до Молодіжної та зануритись у світ китайської літератури, адже тематична виставка досі тут і чекає на своїх читачів.

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ