Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Як читати більше та краще? Поради бібліотекарів

Поділіться цією сторінкою:

Коли тобі 8-12 років, закохатися в читання на все життя найпростіше! Саме тому ось уже втретє у стінах Молодіжної бібліотеки ми зустрічаємося з учнями 5-6 класів, щоб поговорити про користь читання та про те, як читати більше та ефективніше.

Сьогоднішні підлітки читають втричі менше (10 книг на рік), ніж їхні батьки в такому ж віці (30-40 книг на рік). Сучасні діти багато часу проводять за комп’ютером, граються в ігри на планшетах і мають власні смартфони. Їм стає все важче сконцентруватись на виконанні будь-якого тривалого заняття, вони погано орієнтуються у великих об’ємах інформації.

Що ж може допомогти представникам покоління Z повернути увагу та зосередженість, покращити пам’ять та виробити критичне мислення, яке дозволить не загубитись в інформаційному шумі? Звісно, читання!

Ось що радять робити наші бібліотекарі, щоби читати більше та ефективніше:

  1. Обирайте літературу відповідно до своїх інтересів. Це дозволить не відриватися від книги.

  2. Не соромтесь прийти до бібліотеки та пошукати на полицях щось цікаве для себе. Запитайте у бібліотекаря, які книги зараз користуються найбільшим попитом користувачів.

  3. Виділяйте на читання щонайменше півгодини на день. Таким чином щодня ви читатимете по 10-20 сторінок, а це – 100-200 сторінок у тиждень, 2-3 книги в місяць.

  4. Оберіть для читання зручне та затишне місце, де б вас не відволікали.

  5. У шкільній програмі є дуже круті твори, які потім все одно захочеться прочитати. Тож, чому б не зробити це під час навчального процесу?

  6. Читайте у своєму темпі. Коли ви намагаєтесь читати швидко, то пропускаєте багато важливої інформації. Якщо ви читатимете у власному темпі, він буде природньо збільшуватись.

  7. Обговорюйте прочитане з друзями та батьками, так ви краще пам’ятатимете прочитане.

  8. Читання – це запорука вашої успішності. Інвестуйте в себе!

Наприкінці кожної зустрічі ми пропонували учням перевірити словниковий запас за допомогою утворення нових слів із літер іншого. Потім діти мали трохи вільного часу, щоб стати нашими читачами та самостійно подивитися книги, що є у фонді бібліотеки.


 


 

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ