Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Революція Гідності. Революція Духу – розмова зі школярами про події Євромайдану

Поділіться цією сторінкою:

28 лютого в стінах читальної зали ми поговорили з десятикласниками школи №165 про Революцію Гідності 2013-2014, зокрема про самоорганізацію учасників Євромайдану та громадські ініціативи. Однією з таких ініціатив була Бібліотека Майдану, що з'явилась 26 січня 2014 року в звільненому Українському Домі. Учасники революції дуже любили це місце, адже в ту холодну зиму там можна було не просто погрітися, але й почитати як і українську чи світову класику, так і сучасних авторів. Активісти називали бібліотеку "місцем розуму". Бібліотекарі-волонтери видавали книги під чесне слово. Повернути книгу після прочитання було єдиним правилом Бібліотеки Майдану, адже після закінчення Революції планувалось передати книги до сільських бібліотек, фонди котрих не оновлювались протягом багатьох років. Так і сталося: з 20 тис. книг, подарованих бібліотеці Майдану, 12 тис. примірників було передано у сільські бібліотеки. 


Самоорганізація Євромайдану й досі служить для нас орієнтиром та прикладом гармонійного існування в одній державі, де усі поважають одне одного, підтримують та завжди готові допомогти.

Також зараз у читальній залі Молодіжної бібліотеки проходить книжкова виставка, присвячена подіям Революції Гідності 2013-2014 рр.. Тут ви знайдете спогади та інтерв'ю учасників Майдану, книги-реквієми про Героїв Небесної Сотні, а також підбірку матеріалів в друкованих медіа.

 

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ