Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Просвітницький проект «Я маю право»: молодь спілкується з юристами

Поділіться цією сторінкою:

В рамках загальнонаціонального просвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я маю право» в читальній залі Молодіжної бібліотеки відбувся цикл зустрічей із юристами Другого київського центру надання безоплатної правової допомоги.

12 лютого юристи Центру поговорили зі студентами Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтв про роботу за кордоном. Студенти Академії часто їздять в інші країни на гастролі та працювати, тому їм вкрай важливо знати, на що варто звертати увагу, підписуючи контракт, як відстоювати свої права у разі конфлікту з роботодавцем і куди звертатись у кризовій ситуації.

 

13 лютого юристи зустрілися із восьмикласниками зі школи №165 та розповіли про їхні права та обов'язки як неповнолітніх. Зокрема, діти схильні вважати, що навчатися в школі - це обов'язок, хоча насправді це їхнє право - право на освіту.

Також дітям розповіли, куди необхідно звертатись, якщо вони стали свідками насилля в іншій родині або ж самі потерпають від побиття вдома. Важливо не боятись, а знати, що в Україні є служби, що можуть захистити дитину в таких випадках.

Учні активно спілкувалися з юристами та отримали відповіді на питання, що їх хвилювали, наприклад, про отримання ID-картки та про те, як спілкуватися із поліцейськими.


 

З дев'ятикласниками зі школи №221 юрист Центру безоплатної правової допомоги зустрівся 19 лютого та поговорив із ними про їхні права. Цікаво та фахово він пояснив підліткам, як діяти, якщо їх неправомірно затримали, і чому вони можуть скористатись послугами безкоштовного адвоката тільки після приїзду батьків до відділка поліції. Діти активно запитували про все, що їх цікавило - про те, чиєю власністю, з правової точки зору, вважаються мобільні телефони, і що не варто знімати на відео та викладати в Інтернет.

Учням було настільки цікаво, що навіть після завершення зустрічі вони ще довго не відпускали лектора.

 

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ