Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

«Незалежна нація – це нація, що читає»

Поділіться цією сторінкою:

«Історія – це скарбниця наших діянь, свідок минулого, приклад і повчання для сьогодення, застереження для майбутнього» (М. Сервантес). І наш патріотично-освітній проект «Відкриваємо Україну разом» покликаний зацікавити, в першу чергу, молодь до пізнання своєї історії, культури, традицій, розкрити значущі події в житті українського суспільства, допомогти ґрунтовно розібратися в їх історичному контексті.

«Незалежна нація – це нація, що читає» – під таким гаслом в рамках згаданого проекту в нашій читальній залі пройшла промо-акція до річниці проголошення Декларації про державний суверенітет України. Книги – це «тренажери для критичного мислення», читання допомагає розвивати вміння бачити ситуацію цілісно і аналізувати її. Тому ми пропонували нашим відвідувачам поговорити про історичну ситуацію, яка була пов'язана з цією подією, використовуючи у розмові книги та різні інформативні матеріали з нашої виставки «Енергія розвитку».

Крім того, всі, хто долучився до цієї акції, мали змогу отримати в подарунок від бібліотеки книгу, яку кожен обирав з урахуванням своїх уподобань. Сподіваємося, що інформація, яку отримали учасники акції, допоможе молоді краще зрозуміти важливість і суть цих історичних подій, а книжковий дарунок спонукатиме її до читання, а також до участі у наших наступних акціях і заходах.

Логічним завершенням промо-акції став вже традиційний черговий «вихід в люди» саме 16 липня, в день проголошення Декларації. Бібліотекарі облаштували на майданчику біля бібліотеки імпровізовану виставку книг та інформаційних друкованих матеріалів, присвячених цій даті. Тим, кого зацікавила наша акція, ми розповідали про історичні події, що передували прийняттю Декларації, про літературу на цю тему, яку можна прочитати в бібліотеці, ну і традиційно дарували книги.

Приємно відзначити, що молодь проявила неабияку зацікавленість подіями, про які ми розповідали. Вони, ровесники цих далеких непростих подій, говорили нам: «Дякуємо, це було дуже цікаво. А коли у вас будуть наступні акції?» І це було те, заради чого ми працюємо.


 

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ