Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Хто такі есенціалісти та чому варто більше читати, - про що говорили на зустрічі клубу «21 день»

Поділіться цією сторінкою:

21 день – це проміжок часу, за який у людини може сформуватись стала звичка, вважають науковці. Читання – це однозначно корисна звичка. Мета книжкового клубу «21 день» - допомагати усім бажаючим з вибором дійсно хороших та мотивуючих книг.

13 січня ми зустрілись у читальній залі бібліотеки, щоб поговорити одразу про два бестселери. Проектний менеджер, засновниця Remotelife та мандрівниця (побувала у 53 країнах) Валерія Тимофієва поділилася міркуваннями про книгу «Есенціалізм. Шлях до простоти» Грега МакКеона, яка свого часу її надихнула кардинально змінити своє життя. А другу книгу - «Кінець епохи self-help» Свена Брікмана, – фахово проаналізувала психологиня, засновниця ЖіттяLab – ЖіттяLove Мирослава Мірошник.

Щоб переосмислити все, про що говорили спікери, а також для тих, хто не зміг особисто відвідати зустріч, ми підготували конспект найважливіших тез.

Валерія Тимофієва про те, що варто відмітити для себе з книги «Есенціалізм. Шлях до простоти» Грега МакКеона:

Сучасна людина втомилася від прийняття рішень: нас оточує занадто багато можливостей і дедалі важче розрізнити, які з них є важливими, а які - другорядними.

Через постійний інформаційний хаос ми втратили змогу розрізняти факт і точку зору. Будь-який блогер може вважатись експертом, а його особиста думка сприймається як факт.

Ми намагаємося встигнути все, тому що це модно. Але через завищувані очікування і постійне розпорошення уваги ми постійно перебуваємо у найвищій точці стресу.

 

Наші можливості вичерпні. «Більше» – не означає «краще». «Зайнятість» – не означає «успішність».

Суть есенціалізму – це обрати щось одне, але що дійсно тобі підходить.

Бути есенціалістом - це:

Вивільніть простір для роздумів і живіть в моменті, не намагаючись поєднувати одночасно декілька справ.

Читайте класичну літературу, адже вона пройшла перевірку часом і концентрує у собі найважливіші істини.

Зробіть ведення щоденника звичкою. Так ви зможете виділяти головні моменти і усвідомлювати, як вони на вас вплинули.

Грайте в ігри. Процес гри стимулює мозок і вчить шукати неординарні рішення.

Будьте прискіпливими: якщо не очевидно, що це «так», значить, це точно «ні». Звільнившись від другорядних речей, ви знайдете час та енергію для чогось нового.

Не варто економити на сні. Тіло і дух – це наші активи, їх необхідно захищати. Під час сну ми відновлюємось: відпочиває не тільки наше тіло, але й розум.

Залиште чужі проблеми іншим людям. Люди навколо постійно намагатимуться перекласти тягар власних проблем на ваші плечі, але не бійтесь відмовляти: якщо ви постійно відповідаєте «так» - ви популярні, але сказавши «ні», ви заслуговуєте на повагу.

Мирослава Мірошник про те, чому варто читати книгу «Кінець епохи self-help» Свена Брікмана:

«Кінець епохи self-help» - це інструкція з антисамодопомоги. Мета книги не давати вказівки до дії, а налаштовувати на роздуми, тому тут багато сатири.

Психолог Свен Брікман критикує позитивну психологію, не зважаючи на неабияку її популярність. Зокрема, він радить припинити прислуховуватися до себе, адже ви навряд чи знайдете всередині власної душі як вирішувати інтеграли. Взамін краще спілкуватися з іншими.

 

Він також радить подавляти власні бажання. Якщо людина робить лише те, що їй хочеться, вона забуває про свої обов‘язки. Але саме обов‘язки соціалізують нас.

Ви точно не очікували прочитати тут щось на кшталт: «Краще прочитайте роман замість книги по саморозвитку». Але Брікман обґрунтовує цю пораду тим, що в художній літературі набагато більше правди.

Варто завжди сумніватися та вдаватись до роздумів – це вмикає критичне мислення. Будь-яка книга з психології – це не істина, а лише ідея.

Щоб не пропустити наступну зустріч книжкового клубу «21 день», слідкуйте за нашими анонсами на сайті та на нашій сторінці у Фейсбук.

За фотографії дякуємо порталу Мегаполіс.

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ